Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του site μας www.perizitito.com.cy θα διακοπεί μετά τις 30/06/2022 καθώς θα μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις και θα μετατραπεί σε Β2Β site.

Μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι την οριστική διακοπή του δεν θα είναι δυνατή η υποβολή παραγγελιών μέσω του www.perizitito.com.cy.

Για τις παραγγελίες σας μπορείτε πλέον να επισκέπτεστε το νέο μας πλήρως ενημερωμένο brandsite TOTELiO www.totelio.com με όλα τα νέα ελληνικά, κυπριακά και ξενόγλωσσα βιβλία ή να καλείτε στο γνωστό τηλέφωνο της εταιρείας μας 22 349937.

Για την παραγγελία θα απαιτείται η εγγραφή σας και δημιουργία νέου λογαριασμού στο www.totelio.com, ενώ τα παλιά στοιχεία λογαριασμού σας στο www.perizitito.com.cy θα απενεργοποιηθούν με τη διακοπή του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο perizititocyprus@gmail.com.

Σας ευχαριστούμε.

PERIZITITO (CYPRUS) LTD.

Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Τέχνη :: Θεωρία της τέχνης :: Χρώματα :: Χρώματα ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής
Χρώματα ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής
Χρώματα ζωγραφικής και αρχιτεκτονικής
Ιστορική αναδρομή, χημεία χρωμάτων
Κωδικός προϊόντος:
B41262
(Βαθμολογήστε το)
 
€29.40
€26.46
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ζήτη
Συγγραφέας: Καπετανίδης Νίκος
Μήνας έκδοσης: Μάης
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN13: 978-960-431-962-6
ISBN: 960-431-962-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 303
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17
Σημειώσεις: Παράρτημα: Ιστορία της αλχημείας.

 
Περιγραφή
Αντικείμενο του βιβλίου είναι τα χρώματα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος για την διακόσμηση της Κατοικίας του, είτε αυτή ήταν ένα φυσικό σπήλαιο είτε δικό του κατασκεύασμα. Της ίδιας κατηγορίας χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για τόνωση ή αλλαγή χρώματος σε πολλά και ποικίλα αντικείμενα του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του υποκειμένου. Πράγματι, τις ίδιες χρωστικές των τοιχογραφιών χρησιμοποιούσαν οι πρωτόγονοι και για την βαφή του σώματος τους, για διάφορους, τελετουργικούς συνήθως λόγους. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τα σημερινά σετ του μακιγιάζ.
Το θέμα όμως αυτής της μελέτης δεν είναι η ίδια η Ζωγραφική, ούτε η Ιστορία της, όπως διδάσκεται στις σχολές Καλών Τεχνών. Η προσέγγισή του συγγραφέα είναι μονάχα μια ματιά στην Ιστορία της Ζωγραφικής, από την σκοπιά των υλικών που είχαν στην διάθεση τους οι καλλιτέχνες και στην τεχνική τους, όσο εξαρτάται από αυτά τα υλικά. Αναφέρεται μόνο στο χρώμα και στα υλικά που το συνθέτουν.
Κάθε εποχή είχε τα δικά της διαθέσιμα υλικά και ο τρόπος εργασίας δεσμεύονταν από αυτή την διαθεσιμότητα.
Ότι τα διαθέσιμα χρώματα δεν ήταν ίδια με τα σημερινά, ούτε τα ίδια σε κάθε εποχή, είναι γνωστό σε όλους, είτε ασχολούνται άμεσα με την ζωγραφική είτε όχι. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ποια ήταν τα συγκεκριμένα υλικά σε κάθε εποχή ξεχωριστά. Ποια υπήρξαν μόνο στο παρελθόν και ποια εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα και από πότε. Αυτή είναι η Ιστορία που ξετυλίγεται σε αυτές τις σελίδες.
Στο πρώτο μέρος γίνεται η γνωριμία με το χρώμα σαν υλικό ζωγραφικής ή βαψίματος. Αφού αρχίσει με το Χρώμα σαν ιδιότητα του ματιού και συνεχίσει με την Φυσική του Χρώματος, ακολουθεί η κυρίως περιγραφή του υλικού και των ιδιοτήτων του.
Στο δεύτερο μέρος έχουμε την ροή των ιστορικών περιόδων, που είναι το κύριο μέρος αυτής της μελέτης. Το τελευταίο κεφάλαιο, που αφορά την σημερινή κατάσταση, περιγράφει πράγματα της σύγχρονης καθημερινότητας, στην οποία συμμετέχουμε όλοι και η οποία είναι σε εξέλιξη.
Στα κεφάλαια για τις υπόλοιπες ιστορικές περιόδους ό,τι αναφέρεται στηρίζεται σε βιβλιογραφικές πηγές. Αυτό αφορά και τις χημικές και τις ιστορικές πληροφορίες.
Ο συγγραφέας είναι ειδικός μόνο στη χημεία των χρωμάτων. Η προσέγγισή του στη Ζωγραφική και την Τέχνη γενικότερα είναι μόνο από την θέση του φιλότεχνου, αλλά με το πάθος για γνώση και "ψάξιμο" που χαρακτηρίζει περισσότερο τους ερασιτέχνες, παρά τους επαγγελματίες, σε κάθε είδος.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD