Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Βασικές αρχές της αριστοτελικής λογικής
Βασικές αρχές της αριστοτελικής λογικής
Κωδικός προϊόντος:
B31540
(Βαθμολογήστε το)
 
€15.75
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Τριαντάρη Σωτηρία
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN13: 978-960-8353-87-9
ISBN: 960-8353-87-4
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 126
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14

 
Περιγραφή
Η ενασχόληση με τη Λογική είναι πάντα επίκαιρη, εφόσον αυτή αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της γενικής παιδείας, αλλά και συνδέεται άρρηκτα με τη γλώσσα, την επικοινωνία και τη Ρητορική. Στην παρούσα μελέτη γίνεται λόγος για τις Βασικές Αρχές της Αριστοτελικής Τυπικής Λογικής, η οποία απαρτίζεται από τις'Εννοιες, την Κρίση/Πρόταση και το Συλλογισμό. Αναμφισβήτητα μεγάλη και διαχρονική είναι η σπουδαιότητα όλου του αριστοτελικού Οργάνου για την αρχαιότητα, τα μεταγενέστερα χρόνια αλλά και σήμερα. Η Λογική ανέκαθεν αποτελούσε απαραίτητη φιλοσοφική προπαιδεία, η οποία συμβάλλει στο να κατανοήσουμε πως λειτουργεί η συνείδηση, καθώς και πως ο νους λειτουργεί και επεξεργάζεται κρίσεις και έννοιες, αλλά και πως κατορθώνει να συλλογιστεί και να αποδείξει, καταλήγοντας σε συμπεράσματα. Η Λογική αφορά στη διερεύνηση και διατύπωση όρων του ορθώς διανοείσθαι. Μάλιστα οι αρχαίοι Έλληνες με τον όρο λόγο θεωρούσαν δύο πράγματα τη σκέψη και τη γλώσσα, που είναι ο φορέας της σκέψης και εκφράζεται με τις λέξεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον Leon Brunschvicg "μεταφέρουν μαζί τους από το ένα πνεύμα στο άλλο, τη ζωντανή σκέψη από την οποία βγήκαν, και ανασταίνουν την άμεση ενάργειά της".

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD