Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Θέατρο, αισθητική, πολιτική


Θέατρο, αισθητική, πολιτική
Θέατρο, αισθητική, πολιτική
Περι-διαβάζοντας τη σύγχρονη βρετανική σκηνή στο γύρισμα της χιλιετίας
Κωδικός προϊόντος:
B223401
(Βαθμολογήστε το)
 
Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο
 
Λεπτομέρειες
Υπεύθυνος Σειράς: Πεφάνης Γιώργος Π.
Μήνας έκδοσης: Δεκέμβρης
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN13: 978-960-02-2842-7
ISBN: 960-02-2842-6
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 402
Εξώφυλλο: Δερματόδετο
Διαστάσεις: 21χ15

 
Περιγραφή
Τα μελετήματα που συνθέτουν τον παρόντα τόμο αποτελούν μια περιδιάβαση της σύγχρονης βρετανικής σκηνής, που φιλοδοξεί να δώσει το χαρακτηριστικό στίγμα και παλμό που διέπουν τη σκέψη, απασχολούν τη γραφή και προβληματίζουν τη σκηνική αναπαράσταση μέσα στο πολυφωνικό πλαίσιο της νέας βρετανικής θεατρικής δημιουργίας στο γύρισμα της χιλιετίας.

Τα μελετήματα αυτά είναι καρπός πρωτογενούς έρευνας αλλά και προσωπικών βιωμάτων της συγγραφέως με τις τρέχουσες εξελίξεις της βρετανικής κουλτούρας, τον ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό των εννοιών της "αγγλικότητας" ή "βρετανικότητας" καθώς και τις εντάσεις, αντιστάσεις αλλά και οσμώσεις που δημιουργεί στην τέχνη και στο θέατρο ειδικότερα η παγκοσμιοποίηση της κοινωνίας και της αγοράς στην εντοπιότητα της θεατρικής παραγωγής.

Οι συγγραφείς, τα θεατρικά έργα και οι παραστάσεις πάνω στα οποία εστιάζονται οι μελέτες αυτές απηχούν ακριβώς όλες αυτές τις ιδεολογικές τάσεις και καλλιτεχνικές αντιδράσεις σε μια βίαιη και προκλητική εποχή που έχει ρευστοποιήσει παγιωμένα μυθεύματα και επιτάσσει έναν πλήρη αναστοχασμό της θέσης των ατομικών και συλλογικών υποκειμένων και "δη της καλλιτεχνικής ματιάς απέναντι στα νέα κοινωνικά και γεωπολιτικά μορφώματα του σύγχρονου κόσμου.

Το βρετανικό θέατρο έδειχνε ανέκαθεν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ευαίσθητες σχέσεις ατόμου και κοινωνίας καθώς και για τους μηχανισμούς ιδεολογικής επιβολής και καταστολής. Ο παρών τόμος ευελπιστεί με την ευρύτητα των προσεγγίσεων του να δώσει όλη την γκάμα των εξελίξεων και προβληματισμών στον τομέα αυτόν, ενώ συγχρόνως παρακολουθεί και τις συγγραφικές και σκηνοθετικές ανησυχίες για μια φόρμα εύκαμπτη και προσαρμοστική στην πλήρη έκφραση της σύγχρονης εμπειρίας.

 
Σχετικές κατηγορίες

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD