Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Σχέσεις και λειτουργία των θεσμών
Σχέσεις και λειτουργία των θεσμών
Η διαπλοκή της πολιτικής και της θρησκείας στην κοινωνία του Βυζαντίου: Μια ιστορικο-κοινωνιολογική καταγραφή
Κωδικός προϊόντος:
B27145
(Βαθμολογήστε το)
 
€21.00
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN13: 978-960-8353-11-4
ISBN: 960-8353-11-4
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 164
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

 
Περιγραφή
Θρησκεία και πολιτική, εκκλησία και κράτος αποτέλεσαν διαπλεκόμενες ίνες στο υφάδι του χρόνου. Προσδιόρισαν βεβαίως το παρελθόν όχι μόνο το τοπικό αλλά συνολικά το ευρωπαϊκό. Τόσο το κοινωνικό υποκείμενο όσο και η κοινωνία γενικότερα, τουλάχιστον μέχρι την εποχή του εξαστισμού και των μεγάλων νεώτερων επαναστάσεων, κινήθηκε στα επίπεδα της σκέψης και της πράξης ελεγχόμενη και χειραγωγούμενη από ένα σύστημα ιδεών, πυρήνα του οποίου αποτέλεσε η θρησκεία, όπως αυτή ερμηνεύθηκε και αποδόθηκε στα χωροχρονικά της πλαίσια. Μια ιδιαίτερη εκδοχή του παραπάνω αποτελεί το Βυζαντινό παράδειγμα και φιλοδοξία του βιβλίου είναι να πλησιάσει λογικά και να παρουσιάσει ένα τρόπο κατανόησής του. Το τελευταίο μάλιστα, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιληφθούμε την σημερινή ελληνική πραγματικότητα που ως γεωγραφική περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με βάση την ιστορική της ιδιαιτερότητα, επιμένει ίσως περισσότερο σε μια φολκλορικού τύπου παρουσία της θρησκείας στην κοινωνική ζωή. Άλλωστε στην νέα πραγματικότητα της απομάγευσης του κόσμου δεν σημαίνει πως έπαψαν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν ανθρωπινά χωρίς τον Θεό...

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD