Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Τέχνη :: Θεωρία της τέχνης :: Προς μια δομική θεωρία της τέχνης
Προς μια δομική θεωρία της τέχνης
Προς μια δομική θεωρία της τέχνης
Κωδικός προϊόντος:
B288207
(Βαθμολογήστε το)
 
€12.60
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Δρόμων
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2018
ISBN13: 978-960-694-346-1
ISBN: 960-694-346-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 132
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: -

 
Περιγραφή
Οι μέχρι τώρα "θεωρίες της τέχνης" επικαλούνται σύστημα γνώσης στα πρότυπα των μαθηματικών και της λογικής, αλλά δεν βασίζονται στέρεα σε αυτά. Όμως, ακριβώς αυτός ο αναλυτικός χώρος της επιστημολογίας είναι ο πλέον αρμόδιος για κάθε είδους "θεωρία": η θεωρία της τέχνης, λοιπόν, δεν είναι τέχνη, αλλά εξετάζει συστηματικά την τέχνη ως δομημένο σύστημα γνώσης.
Αυτός ο τόμος περιλαμβάνει συγκεκριμένα αυτό: ισχυρά αναλυτικά εργαλεία, τα οποία, για πρώτη φορά, εφαρμόζονται στο χώρο της αισθητικής φιλοσοφίας με σκοπό, όχι την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης θεωρίας τέχνης, αλλά την ανάδειξη του αυστηρού πλαισίου μέσα στο οποίο μια τέτοια θεωρία θα πρέπει να αναπτυχθεί. Ο Δημήτρης Ε. Λέκκας, Μουσικός και Μαθηματικός, κατά πολλούς ο "θεράπων της αναλυτικής μεθόδου", κάνει ακριβώς αυτό. Πλαισιωμένος από συγγραφείς που προσεγγίζουν ποικιλοτρόπως το ζήτημα της διάρθρωσης (καλλι)τεχνικών θεωριών και θεωρήσεων, δείχνει τον δρόμο προς μια τέτοια δομική θεωρία της τέχνης: για να ανιχνευθεί η θεωρία χρειάζεται να δοθούν λειτουργικοί ορισμοί και να τεθούν και να απαντηθούν μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα ώστε το σώμα της θεωρίας να έχει ερείσματα, συνέχεια, συνέπεια, και, κατά το δυνατό, πληρότητα.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές ή ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με την φιλοσοφία γενικά, την αισθητική φιλοσοφία και την επιστημολογία ειδικότερα, όπως επίσης σε μουσικούς, αλλά και σε οποιουσδήποτε ασχολούνται ή αγαπάν την τέχνη και τους ενδιαφέρει προσέγγιση πιο τεχνική.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD