Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Πολιτικά, Βιβλίο Γ΄
Πολιτικά, Βιβλίο Γ΄
Πόλις, πολίτης, πολίτευμα, αρετή
Κωδικός προϊόντος:
B301168
(Βαθμολογήστε το)
 
€15.76
€14.18
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Μεταφραστής: Παπαδής Δημήτρης Ι.
Μήνας έκδοσης: Φεβρουάριος
Έτος έκδοσης: 2020
ISBN13: 978-618-84670-0-2
ISBN: 618-84670-0-4
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αρχαία ελληνικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 339
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14

 
Περιγραφή
Στην παρούσα πραγματεία αντιμετωπίζονται διεξοδικά και με τρόπο σαφή και συστηματικό τα σπουδαία ζητήματα του Γ' βιβλίου των "Πολιτικών" του Αριστοτέλη. Αυτά συνοψίζονται βασικά στους τρεις πυλώνες της πολιτικής του φιλοσοφίας. Αυτοί είναι: α) Η έννοια και η ουσία της πόλεως-πολιτείας, η οποία παρά τις όποιες πολιτειακές μεταβολές διατηρεί την μοναδικότητα της ταυτότητάς της. Γι' αυτό ακριβώς οφείλει να σέβεται και να τηρεί τις συμβάσεις της με άλλες πόλεις-πολιτείες. Αυτό υποδηλώνει ότι το πολίτευμα δεν είναι το μοναδικό συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς της. β) Η έννοια του πολίτη που εξετάζεται τόσο ρεαλιστικά όσο και δεοντολογικά. Αυτή εξαρτάται και προσδιορίζεται από τη συγκεκριμένη κάθε φορά μορφή του πολιτεύματος. Σύμφωνα με την πιο γενική έννοια του όρου "πολίτης" είναι αυτός που συμμετέχει στην πολιτική και δικαστική εξουσία. Καλός πολίτης θεωρείται αυτός που σέβεται τους νόμους, γνωρίζει και ασκεί εκ περιτροπής την τέχνη του άρχειν και άρχεσθαι και αγωνίζεται για τη σωτηρία του πολιτεύματος. Πάνω από τον καλό πολίτη έχουμε τον πολίτη που διακρίνεται για τις αρετές του. Είναι ο λεγόμενος αγαθός ανήρ που χαρακτηρίζει τα άριστα πολιτεύματα, γ) Η έννοια του πολιτεύματος. Πολίτευμα είναι μια ορισμένη οργάνωση των πολιτών μέσα από συγκεκριμένους κοινωνικοπολιτικούς θεσμούς σε σχέση με την κατανομή και άσκηση της εξουσίας. Είναι η συνταγματική τάξη που ενσαρκώνει μια ορισμένη πολιτική, κοινωνική και φιλοσοφική ιδεολογία και εκφράζεται κατεξοχήν από την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία. Η σχέση της συλλογικότητας των πολιτών με το πολίτευμα είναι τελικά διαλεκτική.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2020
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD