Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Vattimo Gianni
Vattimo Gianni Ο Τζιάνι Βάτιμο (γεν. Τορίνο, 1936), είναι Ιταλός φιλόσοφος, πολιτικός της αριστεράς και ακτιβιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Τορίνου και συνέχισε τις σπουδές του στη Χαϊδελβέργη, με δασκάλους τους Karl Lowith και Hans-Georg Gadamer. Επιστρέφοντας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνου, εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας το 1964, καθηγητής αισθητικής το 1969 και καθηγητής θεωρητικής φιλοσοφίας το 1982. Αναμίχθηκε στην πολιτική αρχικά μέσω του Ριζοσπαστικού Κόμματος (Partito Radicale), στη συνέχεια μέσω των Δημοκρατών της Αριστεράς (Democratici di Sinistra, DS) και πιο πρόσφατα μέσω του μικρού κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών (Partito dei Comunisti Italiani, PdCI). Μεταξύ 1999-2004 διετέλεσε Ευρωβουλευτής, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Τα φιλοσοφικά του ενδιαφέροντα συνοψίζονται στους τομείς της ερμηνευτικής, της ηθικής, του μαρξισμού και μιας αποδομητικής φιλοσοφίας της θρησκείας, που θέτει τις προϋποθέσεις του αθεϊσμού. Έχει εργαστεί, επίσης, ως ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Vattimo Gianni

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Κωδικός: B224046
€10.50
Κωδικός: B58054
€19.95
€17.96
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD