Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Τσίλαγα Ευαγγελία Μ.
Τσίλαγα Ευαγγελία Μ. Η Λίνα Τσίλαγα είναι τακτική καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί πέντε έτη (2014-2019). Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με σπουδές στη ζωγραφική, στο ψηφιδωτό (Υποτροφία του Ι.Κ.Υ.), Θεωρητικές και Ιστορικές. Το καλλιτεχνικό-επιστημονικό της έργο, έχει βραβευθεί από: την International Arts Guild (Monte Carlo), την Fam Net-Work, της Unesco, την Περιφέρεια και τον Δήμο Κορυτσάς, Αλβανία, το St Petersburg State University, Ρωσία, με τιμητική παρουσίαση του έργου της στο Μουσείο Ερμιτάζ, την Μητρόπολη Δημητριάδος, το Δήμο Αθηναίων κ.ά. Υπηρέτησε στο Υπουργείο Πολιτισμού στη Συντήρηση Ψηφιδωτού. Ανταποκρίτρια ξένου τύπου επί σειρά ετών στην Ελλάδα, σε θέματα πολιτισμού (του ΙΑΒ, M.CARLO). Έχει πραγματοποιήσει 22 ατομικές εκθέσεις και 80 ομαδικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος Ερευνητικού Εργαστηρίου του ΠΑΔΑ. Έχει συμμετάσχει σε Ερευνητικά και Διεθνή Αναπτυξιακά Προγράμματα, ως συντονίστρια και ως μέλος της κύριας ερευνητικής ομάδας. Έχει συγγράψει 5 αυτοτελή βιβλία και έχει κάνει ανακοινώσεις σε Διεθνή επιστημονικά Συνέδρια, καθώς και παρεμβάσεις σε Διεθνή Φόρα, στο πλαίσιο της κοινωνίας των εθνών. Για το έργο της, έχουν γίνει αναφορές σε λεξικά, στον ελληνικό-ξένο τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών, όπως: του G.A.E.C., ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του H.E.C. Foundation, της Σ.Ε.Ε., της Ελληνοκινεζικής Ένωσης κ.ά. Έργα της βρίσκονται σε Πανεπιστήμια, σε δημόσιες-ιδιωτικές συλλογές, σε Ναούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τσίλαγα Ευαγγελία Μ.

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Το πέρασμα από την ευρωπαϊκή στην αμερικανική τέχνη με τη ματιά του δημιουργού
Κωδικός: B303222
€11.89
€10.70
Μέσα από το έργο των μεγάλων ζωγράφων
Κωδικός: B205314
€19.72
€17.75
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD