Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Scott - Heron Gil
O Gil Scott-Heron, συγγραφέας, μουσικός και bluesologist, γεννήθηκε το 1949 στο Σικάγο αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νεανικής ζωής του στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Προτού αφοσιωθεί στη μουσική πρόλαβε να εκδώσει τα μυθιστορήματα "The Vulture" (1970) και "The Nigger Factory" (1972) καθώς και την ποιητική συλλογή "Small Talk at 125th and Lennox" (1970). Επηρεασμένος από μεγάλες μορφές των Black Arts αλλά και από τα κινήματα των μαύρων που άνθιζαν εκείνη την εποχή, ανέμειξε της spoken poetry με τον πολιτικό στίχο και τα blues δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ποιητικό και μουσικό κράμα που αποτέλεσε τον γεννήτορα της ραπ μουσικής, της οποίας και θεωρείται νονός. Αργότερα εξέδωσε δύο ακόμα ποιητικές συλλογές, τις "So Far So Good" (1990) και "Now And Then: The Poems of Gil Scott-Heron" (2001). Το 2012 έλαβε μετά θάνατον το βραβείο Grammy Συνολικής Προσφοράς, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και τα απομνημονεύματά του με τίτλο "The Last Holiday".

Scott - Heron Gil

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Κωδικός: B295647
€10.50
€9.45
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD