Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Σαμαράς Αθανάσιος
Σαμαράς Αθανάσιος Ο Θανάσης Σαμαράς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Πήρε τον τίτλο του Master of Arts στη Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου του Warwick το 1992 και έγινε διδάκτορας Φιλοσοφίας του ίδιου Πανεπιστημίου το 1996. Οι μεταπτυχιακές σπουδές του πραγματοποιήθηκαν χάρη στη βοήθεια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών που του παρείχε Υποτροφία Εξωτερικού. Από το 1998 μέχρι το 2002 δίδαξε Φιλοσοφία στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Έχει επίσης διατελέσει μεταδιδακτορικός υπότροφος των Πανεπιστημίων Princeton και Harvard. Έχει δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Princeton και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, ενώ έχει μιλήσει στο Πολυτεχνείο, τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. Έχει επίσης λάβει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της American Philosophical Association, της International Plato Society και της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Είναι ο συγγραφέας του "Plato on democracy" (Peter Lang, 2002), ενός εκτεταμένου έργου που πραγματεύεται την εξέλιξη της πολιτικής φιλοσοφίας του Πλάτωνα, τη σχέση της με την Ιστορία, αλλά και την πλατωνική αντίληψη περί Ηθικής. Το έργο του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τα άρθρα: "Η δυστυχισμένη και η τραγική συνείδηση στον Hegel". Φιλόλογος 72, 1993: 112-29 "When did Plato abandon the Hope that ideal Rulers might appear among human beings?" History of Political Thought 17, 1996: 109-13 "Unity and Difference in Plato's Political thought". Journal of Liberal Arts 2, 1996: 65-85 "Η φιλοσοφική σχέση μεταξύ της Πολιτείας και των Νόμων". Δευκαλίων 17, 1999: 23-49 "Η αντίδραση του Σωκράτη στην πολιτική διάσταση της δίκης του". Ισοπολιτεία 4, 2000: 163-74 κ.ά.

Σαμαράς Αθανάσιος

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Κωδικός: B57404
€22.05
€19.85
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD