Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Πασαγιάννης Κώστας
Πασαγιάννης Κώστας Πασαγιάννης Κώστας (1872-1933). Λαογράφος, ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε στην Ανδρουβίτσα Καρδαμύλης. Ο πατέρας του ήταν ειρηνοδίκης. Σπούδασε Νομικά και υπηρέτησε ως ειρηνοδίκης στο Ξυλόκαστρο, στην Φολέγανδρο, στην Ιθάκη και στην Κέρκυρα. Το 1894 εξέδωσε "Τα πρώτα παραμύθια" και ακολούθησαν οι "Μοσκιές -Ηθογραφικά Μανιάτικα Διηγήματα" και "Τα Τσιλικρωτά". Εξέδωσε επίσης πλήθος περιηγητικά διηγήματα και ταξειδιωτικούς οδηγούς, όπως "Σπάρτη-Μυστράς", "Εφτάνησα", "Αττικοί περίπατοι", που τον κατατάσσουν ως πρωτοπόρο του "τουριστικού λογογραφήματος" στην Ελλάδα. Έγραφε επίσης και κριτικά έργα ("Μαβίλης"). Αρθρογράφησε σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως: Ακρόπολις, Εστία, Νέα Ελλάδα και Νέο Πνεύμα, Παρνασσός, Ολύμπια, Χαραυγή Μυτιλήνης, Μούσα της Ζακύνθου, Παναθήναια, Νουμάς κ.λπ. Πέθανε στην Αθήνα από συγκοπή.

Πασαγιάννης Κώστας

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Κωδικός: B301219
€12.60
€11.34
Κωδικός: B176755
€8.40
€7.56
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD