Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Φίλιππας - Καμπούνης Λευτέρης
Φίλιππας - Καμπούνης Λευτέρης Ο Λευτέρης Φίλιππας γεννήθηκε σε χωριό της Δυτικής Λευκάδας - σήμερα οικισμός Δρυμώνα- το 1937. Εκεί ζει τα πρώτα 20 χρόνια. Ο πατέρας πέθανε 2 χρόνια μετά στα οχυρά Εχίνου. Πέρασε τα παιδικά χρόνια ορφανός -νηστικός- ξυπόλητος, τις τότε πέτρινες εποχές της κατοχής, αντίστασης, εμφύλιου και συνέπειες. Συμμετέχει ως αετόπουλο -σύνδεσμος Εαμικών οργανώσεων- στην Αντίσταση. Στην τρίτη δημοτικού, - χρονιά 1946 - '47 - πήραν το δάσκαλό του για "μετεκπαίδευση" στο μόλις ιδρυθέν Πανεπιστήμιο "Νέος Παρθενώνας". Το σχολείο κλείνει. Όταν ξανάνοιξε το τελείωσε τυπικά. Το 1957 μετοίκησε στην Αθήνα, -με τις όποιες αρχές του που δεν απεμπόλησε. Το 1965 από μια τραυματική κακουχία, αρχινάν τα μηνύματα φοβερής πάθησης που καραδοκούσε. Με αυτήν συμβιώνει 40 χρόνια καρτερικά σύζυγος πια και πατέρας. Τη νταγιαντίζει, την κανακεύει, της χαμογελά. "Ας κάνει κι αλλιώς αν μπορεί"! Της καταλογίζει μόνο ότι για... χάρη της αναγκάστηκε κάποια περίοδο -κόντρα στις αρχές του- να ασχοληθεί με οικονομικές - εμπορικές υποθέσεις που δεν πρέπει να συνάδουν στο χαρακτήρα του. Το κατάλαβε -φαίνεται- εκείνη. Για αντίποινα τον καθηλώνει. Τον ετοιμάζει -ίσως - για τις εν συνεχεία προθέσεις της. Το χτύπημα δηλαδή μνήμης και συγκέντρωσης. Κάτι πήρε χαμπάρι κι εκείνος. Προσπαθεί να αντιδράσει. Με βοήθεια ξένων -ανιδιοτελών- χεριών, ή τεχνολογίας, (κομπιούτερ) προσπαθεί να τα πει, -να τα γράψει- όπως υπάρχουν στο μυαλό. Παριστάνει το "συγγραφέα". Το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό γίγνεσθαι της γενιάς του είναι... πλούσιο. Το ίδιο κι οι δικές του εμπειρίες.

Φίλιππας - Καμπούνης Λευτέρης

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Κωδικός: B304078
€14.86
Μια κρίσιμη δεκαετία στη νεότερη ιστορία του κόσμου αλλά και της Ελλάδας που...
Κωδικός: B264838
€11.89
Πρώτος ο στερνός που έφερε την τρόικα με τα μνημόνια
Κωδικός: B252041
€11.89
Αμερική: Το άγαλμα και το αστέρι. Μια ζωή χαμένη στην καταχνιά. Στιχογραφήματα.
Κωδικός: B162268
€17.09
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD