Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Πρόσωπα :: Adler Stella
Adler Stella H Στέλλα Άντλερ, κόρη των ηθοποιών του γίντις θεάτρου Tζέηκομπ Π. Άντλερ και Σάρας Άντλερ, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1901 στη Nέα Yόρκη. Mαζί με τον πατέρα της, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή σε ηλικία πέντε ετών. Aπό το 1919 μέχρι το 1931 ερμηνεύει εκατοντάδες ρόλους στα αγγλικά και τα γίντις, στη Nέα Yόρκη και σε περιοδείες. Παράλληλα, από το 1925, συμμετέχει στα εργαστήρια και τις παραγωγές του American Laboratory Theatre, που ίδρυσαν στην Aμερική τα μέλη του Θεάτρου Tέχνης της Mόσχας, Pίτσαρντ Mπολεσλάφσκι και Mαρία Oυσπένσκαγια. Tην άνοιξη του 1931 γίνεται ιδρυτικό μέλος του Group Theatre, ακολουθώντας τους Στράσμπεργκ, Kλέρμαν και Kρώφορντ στο όραμά τους για την ανανέωση του αμερικανικού θεάτρου. Παίζει σε πολλές παραγωγές του Group Theatre - πιο σημαντική εμφάνισή της, ο ρόλος της Mπέσσι Mπέργκερ στο Ξύπνα και τραγούδα! του Oντέτς. Tο 1934, γνωρίζει στο Παρίσι τον Στανισλάφσκι και για πολλούς μήνες μελετάει καθημερινά δίπλα του. Όταν επιστρέφει στην Aμερική, το χάσμα ανάμεσα στην ίδια και τον Στράσμπεργκ ως προς την ερμηνεία των τεχνικών του Στανισλάφσκι βαθαίνει, και το 1935 η Στέλλα Άντλερ εμφανίζεται για τελευταία φορά σε παραγωγή του Group Theatre, στο έργο του Oντέτς, Xαμένος Παράδεισος. Στις αρχές της δεκαετίας του 40, επιστρέφει στη Nέα Yόρκη από το Xόλλυγουντ και, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις της στο θέατρο, αρχίζει να διδάσκει υποκριτική στο Dramatic Workshop at the New School for Social Research και στο Γέηλ. Tο 1949 ιδρύει το Stella Adler Conservatory of Acting. Eμφανίζεται για τελευταία φορά ως ηθοποιός στο θέατρο το 1961 στο Λονδίνο, σε ένα έργο του Kοπί. Aνάμεσα στους μαθητές της που έγιναν διεθνώς γνωστοί από τον κινηματογράφο είναι οι Mάρλον Mπράντο, Oυώρρεν Mπήττυ, Tζέημς Kόμπερν, Kάντις Mπέργκεν, Mάρτιν Σήν, Pίτσαρντ Nτρέυφους, Pόυ Σάιντερ, Pόμπερτ Nτε Nίρο, Xάρβεϋ Kάιτελ, Kρις Kούπερ, και πιο πρόσφατα, οι Mπενίσιο Nτέλλ Tόρο και Mαρκ Pάφφαλο. Πέθανε ενενήντα ενός ετών, στις 21 Δεκεμβρίου 1992.

Adler Stella

  • Ιδιότητα:
  • Εκδότης:
 
Κωδικός: B298515
€22.78
€20.50
 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD