Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Ζωγραφική :: Ζωγράφοι :: Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο
Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο
Όλο το ζωγραφικό έργο του Τζιότο
Κωδικός προϊόντος:
B28924
(Βαθμολογήστε το)
 
€34.51
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Βότσης Νίκος
Μεταφραστής: Τσιακίρη Τζούλια
Επιμελητής: Baccheschi Edi
Έτος έκδοσης: 1994
ISBN13: 978-960-7444-02-8
ISBN: 960-7444-02-7
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ιταλικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 128
Εξώφυλλο: Πανόδετο
Διαστάσεις: 31χ24

 
Περιγραφή
Η πολύ χρήσιμη σειρά κριτικών καταλόγων των εκδόσεων Rizzoli, όπου παρουσιάζεται το σύνολο των γνωστών στην έρευνα έργων ενός καλλιτέχνη ανά τόμο, άρχισε να μεταφράζεται και στην ελληνική γλώσσα. Η σύνταξη εισαγωγικού κειμένου και οι προσθήκες στην ελληνική έκδοση ανατέθηκαν σε έλληνες ιστορικούς της τέχνης.
Η ελληνική έκδοση αναπαράγει τη γνωστή διχογνωμία, που έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα, σχετικά με την πολιτογράφηση του Τζιότο στον Μεσαίωνα (Vigorelli), ή στην Αναγέννηση (Χρήστου). Οι συγγραφείς του ελληνικού και του ιταλικού προλόγου παραθέτουν την επιχειρηματολογία τους υπέρ της άποψης που ο καθένας δέχεται. Η πλούσια εικονογράφηση του τόμου και ο εμπεριστατωμένος υπομνηματισμός κάθε έργου βοηθούν τον αναγνώστη να αποκτήσει σαφή εικόνα της πορείας του καλλιτέχνη.
Από τη φύση του (κριτικός κατάλογος) το έργο δεν έχει την πρόθεση -ούτε είναι δυνατόν- να καλύψει τις πολυσύνθετες ιστορικές, πολιτισμικές και παραστατικές ορίζουσες της Μεσαιωνικής και της Αναγεννησιακής κοσμοαντίληψης, ώστε να δώσει διαλεκτικά βάσιμη απάντηση στο αν ο Τζιότο είναι ο «τελευταίος μεσαιωνικός» ή ο «πρώτος αναγεννησιακός».

 
Σχετικές κατηγορίες

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD