Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Ιστορία και Πολιτική :: Ιστορία :: Ελλήνων :: Βυζαντινή αυτοκρατορία - 324-1453 :: Οι πολιτικές αντιλήψεις των βυζαντινών διανοητών
Οι πολιτικές αντιλήψεις των βυζαντινών διανοητών
Οι πολιτικές αντιλήψεις των βυζαντινών διανοητών
Από το δέκατο ως το δέκατο τρίτο αιώνα μ.Χ.
Κωδικός προϊόντος:
B72412
(Βαθμολογήστε το)
 
€31.36
€28.22
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ηρόδοτος
Συγγραφέας: Τριαντάρη Σωτηρία
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN13: 978-960-8256-04-0
ISBN: 960-8256-04-6
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 279
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

 
Περιγραφή
Στη μελέτη αυτή εξετάζονται οι πολιτικές αντιλήψεις περί του ιδεώδους του βασιλέως των βυζαντινών διανοητών από τον 10ο έως και τον 13ο αιώνα. Στο πρώτο μέρος της εργασίας σκιαγραφείται το ιστορικό πλαίσιο της εποχής κατά την οποία έζησαν οι εν λόγω διανοητές και αναλύονται οι βασικότερες πολιτικές θέσεις τους, ενώ παράλληλα επισημαίνονται και οι ομοιότητες που παρουσιάζουν. Στο πλαίσιο αυτό διαφαίνεται η προσπάθειά τους να δώσουν μέσα από την πολιτική ιδεολογία τους μια ουτοπική εικόνα περί του βασιλέως, με σκοπό την ανασυγκρότηση της υπάρχουσας πραγματικότητας. Στο εγχείρημά τους αυτό χρησιμοποιούν επιλεκτικά τις αρχαίες πολιτικές φιλοσοφικές απόψεις, κυρίως του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και των εκπροσώπων της Ελληνιστικής περιόδου. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται οι νεωτεριστικές για την εποχή του πολιτικές απόψεις του Θωμά Μαγίστρου, ο οποίος ξεπερνώντας τα στενά όρια των προκατόχων του, διαμορφώνει μαζί με το ιδεώδες του βασιλέως και το ιδεώδες του πολίτη.[...]

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD