Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Ιστορία και Πολιτική :: Πολιτική :: Διεθνείς σχέσεις, Διπλωματία και Γεωπολιτική :: Γεωπολιτική :: Οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μεσόγειο και οι επιπτώσεις τους
Οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μεσόγειο και οι επιπτώσεις τους
Οι γεωστρατηγικές αλλαγές στη Μεσόγειο και οι επιπτώσεις τους
Κωδικός προϊόντος:
B301203
(Βαθμολογήστε το)
 
€9.46
€8.51
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Μήνας έκδοσης: Δεκέμβρης
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN13: 978-960-02-3577-7
ISBN: 960-02-3577-5
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 140
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

 
Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τα συμπεράσματα, τις προτάσεις και τις εισηγήσεις του Επιστημονικού Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Αθήνα τις 7 Ιουνίου 2018. Το θέμα είναι επίκαιρο λόγω κυρίως των αλλαγών στο συσχετισμό δυνάμεων των μεσογειακών χωρών, των νέων συγκρούσεων και πολέμων και της ανακάλυψης νέων σημαντικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο.

Αναλύονται τα βασικά δεδομένα και οι ροπές ανάπτυξης της Μεσογείου, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι πολιτικές των μεγάλων δυνάμεων και τα προβλήματα ασφάλειας στη Μεσόγειο, οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις των κρατών και τα προβλήματα της Αιγιαλίτιδας Ζώνης, της Υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Εξετάζονται οι επιπτώσεις των γεωστρατηγικών αλλαγών στην ενέργεια και τους αγωγούς φυσικού αερίου, στη μετανάστευση, στο περιβάλλον, στον τουρισμό της Μεσογείου και σε άλλους τομείς.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται διάφορες απόψεις και προτάσεις για τα επίμαχα προβλήματα των γεωστρατηγικών αλλαγών και των επιπτώσεών τους καθώς και για τη στρατηγική των μεσογειακών χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στην Ελλάδα και την Τουρκία. Υπογραμμίζεται η ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας στρατηγικής της Ελλάδας στη Μεσόγειο, ιδιαίτερα απέναντι στην αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας. Η νέα στρατηγική της Ελλάδας πρέπει να παίρνει υπόψη τις αλλαγές του συσχετισμού των πληθυσμιακών, οικονομικών και στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών της Μεσογείου, να στηρίζεται στο σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου που δεν ανέχεται απειλές πολέμου ή μονομερείς διεκδικήσεις, και να επιδιώκει τη λύση των επίμαχων προβλημάτων με διαπραγματεύσεις.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD