Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Ο μυστικός Γκρέκο
Ο μυστικός Γκρέκο
Κωδικός προϊόντος:
B293319
(Βαθμολογήστε το)
 
€14.86
€13.37
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Μήνας έκδοσης: Απρίλης
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN13: 978-960-616-089-9
ISBN: 960-616-089-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 92
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

 
Περιγραφή
Δύο κείμενα του αείμνηστου καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης και τεχνοκρίτη Άγγελου Προκοπίου, για το έργο και την πνευματική προσωπικότητα του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, συνθέτουν το περιεχόμενο του ανά χείρας τόμου, και συγκεκριμένα, η μελέτη του "Η Κρητική Επίδραση στο Έργο του Γκρέκο" και η διάλεξή του με τίτλο "Ο Χριστιανικός Πλατωνισμός στη Ζωγραφική του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου". Και τα δύο αυτά πονήματα αποτελούν τον καρπό πολύχρονου μόχθου, που άρχισε όταν ο συγγραφέας, 20 ετών, έγραψε την πρώτη του μελέτη "Ο Γκρέκο και η Εποχή του" και τελείωσε λίγο πριν τον θάνατό του. Τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Άγγελος Προκοπίου μέσα σε 35 χρόνια μελετών και στοχασμών για τον μεγάλο ζωγράφο, τον οδήγησαν σε πρωτοποριακά για την εποχή του συμπεράσματα, που διατύπωσε σε πολλά άρθρα και ομιλίες του, και τελικά σε μία διάλεξή του στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο.

Η διάλεξη εκείνη είχε τίτλο: "Ο Χριστιανικός Πλατωνισμός στη Ζωγραφική του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου", όπως ήδη αναφέραμε, και μεταφράστηκε γαλλικά ως "Greco Humaniste" και κυκλοφόρησε "ανεπίσημα" σε φίλους και συναδέλφους του στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης. Διαπιστώθηκε αργότερα, ότι πολλά στοιχεία της διάλεξης αυτής είχαν "ενσωματωθεί" σε μεταγενέστερες μελέτες ξένων συγγραφέων, χωρίς να γίνει μνεία ή παραπομπή στην πηγή τους. Για τον λόγο αυτό οι κληρονόμοι τού Αγγέλου Προκοπίου θεώρησαν σκόπιμο να εκδώσουν αυτή την "ανοχύρωτη" διάλεξη, μαζί με ένα άλλο κείμενό του για τον Γκρέκο, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να γίνει προσιτό στο ευρύτερο κοινό ένα έργο πολύ σημαντικό για την βαθύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του μεγάλου Κρητικού καλλιτέχνη, καθώς και των πνευματικών ρευμάτων της εποχής του, που διασταυρώνονταν μυστικά μέσα του, αναδεικνύοντας την τέχνη του μοναδική και ανεπανάληπτη.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD