Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Home :: Βιβλία :: Επιστήμη και Τεχνολογία :: Φυσική :: Θεωρία της Φυσικής :: Ο μηχανισμός της νευτώνιας βαρύτητας και οι πλάνες της γενικής σχετικότητας
Ο μηχανισμός της νευτώνιας βαρύτητας και οι πλάνες της γενικής σχετικότητας
Ο μηχανισμός της νευτώνιας βαρύτητας και οι πλάνες της γενικής σχετικότητας
Μια θεωρητική εξαγωγή του νευτώνειου νόμου της βαρύτητας
Κωδικός προϊόντος:
B197117
(Βαθμολογήστε το)
 
€17.76
€15.98
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN13: 978-960-8160-49-1
ISBN: 960-8160-49-9
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 175
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

 
Περιγραφή
Αυτό το βιβλίο άρχισε σε μια προσπάθεια να εξαχθεί ο Νόμος Βαρύτητας του Νεύτωνα (ΝΒΝ), θεωρητικά, αφού όπως είναι γνωστό, αυτός ο περίφημος νόμος έχει εξαχθεί από την παρατήρηση της κίνησης είτε ουράνιων σωμάτων (Πλανήτες γύρω από τον'Ηλιο-Νόμοι του Kepler·) ή από πτώση αντικειμένων στη Γη (και γιατί όχι από το περίφημα μήλο του Νεύτωνα, αν πράγματι συνέβη). Βασικά όμως, αυτός ο νόμος προέρχεται από τους έξυπνους χειρισμούς της υπάρχουσας γνώσης εκείνης της εποχής από τον Νεύτωνα.

Στη φυσική, όταν θέλουμε να εισαγάγουμε νέες ιδέες, αρχίζουμε να αναπτύσσουμε στο μυαλό μας ένα ορισμένο μοντέλο και μετά ακολουθούμε τα επόμενα δύο στάδια: Πρώτα "ντύνουμε" το μοντέλο μας με τα κατάλληλα μαθηματικά (αφού χωρίς μαθηματικά κάνουμε φιλοσοφία στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα και επιστημονική φαντασία μάλλον παρά φυσική) και μετά αποδεικνύουμε ότι τα μαθηματικά μας οδηγούν στην πειραματική επαλήθευση του μοντέλου μας. Μ' αυτό το πνεύμα το επιλεχθέν μοντέλο οδήγησε σε μια έκφραση για έναν εξελιγμένο Νευτώνειο νόμο, που έδινε το γνωστό νόμο σαν μια ειδική περίπτωση που εξαρτιόταν από την απόσταση των αλληλεπιδρώντων σωμάτων. Για μια συγκεκριμένη απόσταση είχε εφαρμογή ο γνωστός νόμος του Νεύτωνα και πέραν αυτής ένας τροποποιημένος Νευτώνειος Νόμος. Έτσι και ο νέος και ο γνωστός νόμος ελευθερώθηκα από τη στιγμιαία δράση σε απόσταση. Αλλά στηριγμένος σε λογικά επιχειρήματα, η ταχύτητα της μετάδοσης της βαρυτικής αλληλεπίδρασης έπρεπε να είναι υπερφωτεινή. Η ορθότητα της νέας έκφρασης προέκυψε από την εφαρμογή της για μια εξαγωγή των λύσεων των τεσσάρων τεστ της Γενικής Σχετικότητας (ΓΣ). Ο συγγραφέας λαμβάνοντας υπ' όψη άλλη εργασία του ότι η ΓΣ δεν είναι μια αυθεντική θεωρία βαρύτητας, προχώρησε στον τρόπο που είχαν υπολογιστεί από διάφορους συγγραφείς τα 4 τεστ με μεθόδους της ΓΣ. Τότε διαπίστωσε ότι στις περισσότερες απ' αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν λάθη για διάφορους λόγους. Αυτά τα ευρήματα τον έκαναν να προσθέσει στον τίτλο αυτού του βιβλίου τη λέξη "Πλάνες".

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2020
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD