Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Home :: Βιβλία :: Παιδικά Βιβλία :: Τέχνες :: Ζωγραφική :: Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών
Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών
Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών
Μια πρώτη μύηση στο έργο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου
Κωδικός προϊόντος:
B139369
(Βαθμολογήστε το)
 
€12.56
€11.30
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ωρίων
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN13: 978-960-8288-50-8
ISBN: 960-8288-50-9
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 30χ22

 
Περιγραφή
Σήμερα, που ο Γκρέκο, αναμφισβήτητα πια, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών και είναι στην επικαιρότητα με πολλές αφορμές, είναι ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά από τη μικρή ηλικία σε επαφή με τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του, μέσα από ένα βιβλίο κατάλληλα σχεδιασμένο γι' αυτό το σκοπό!

Με το βιβλίο "Ο Γκρέκο με τα μάτια των παιδιών" μέσα από το παραμύθι "Στο μυστικό κόσμο του ζωγράφου, μια γάτα καπετάνισσα", το θεατρικό έργο "Ταξιδεύοντας με το Γκρέκο" και τις "Δραστηριότητες" με δέκα από τα σημαντικότερα έργα της Ιταλικής και Ισπανικής του περιόδου, τα παιδιά 5 - 11 ετών θα μυηθούν στον κόσμο του βιωματικά.

Το παραμύθι και το θεατρικό έργο είναι έτσι γραμμένα ώστε ακόμη και τα μικρά παιδιά να αντλούν γνώσεις και πληροφορίες αβίαστα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες διευκρινίσεις ή περισσότερες κριτικές αναλύσεις. Ακόμη και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ή των μικρών τάξεων του Δημοτικού, αν παίξουν το θεατρικό και διαβάσουν ή ακούσουν κάποιον να τους διαβάζει το παραμύθι, θα γνωρίζουν ήδη πολλά για τη ζωή και το έργο του Γκρέκο.

Στις δραστηριότητες με τους πίνακες το παιδί αφήνεται να εκφραστεί ελεύθερα με στόχο να κατέβουν οι πίνακες από τις προθήκες των μουσείων και να γίνουν οικείοι στα παιδιά. Να παίξουν μαζί τους, να τους παρατηρήσουν λεπτομερειακά, να τους "δουν" με τα δικά τους μάτια. Άλλες δραστηριότητες είναι για μεγαλύτερα παιδιά κι άλλες για μικρότερα, όλες μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή στο σχολείο, άλλες έχουν συγκεκριμένες απαντήσεις, άλλες είναι ανοικτές, δηλαδή δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά το κάθε παιδί έχει τη δική του άποψη.

Η Τέχνη ταιριάζει στον κόσμο των παιδιών, αρκεί να τους δοθεί σωστά και με τρόπο που να μπορούν να την προσλάβουν με τα δικά τους μάτια. Στο σύγχρονο σχολείο η "Συναισθηματική Αγωγή" έχει πια πάρει τη θέση που της αξίζει. Τα έργα τέχνης είναι οι καλύτεροι "δάσκαλοι" στο να αποκτήσουν τα παιδιά αυτογνωσία και να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους ουσιαστικά.

 
Σχετικές κατηγορίες

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2020
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD