Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Ζωγραφική :: Ζωγράφοι :: Έλληνες ζωγράφοι :: Ο Γιαννιώτης ζωγράφος Πέτρος Γεωργιάδης
Ο Γιαννιώτης ζωγράφος Πέτρος Γεωργιάδης
Ο Γιαννιώτης ζωγράφος Πέτρος Γεωργιάδης
Κωδικός προϊόντος:
B147039
(Βαθμολογήστε το)
 
€6.02
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Μπαρούτας Κώστας
Μήνας έκδοσης: Νοέμβριος
Έτος έκδοσης: 1999
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 64
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 20χ14

 
Περιγραφή
Ο Πέτρος Γεωργιάδης δεν ανήκει στους μεγάλους της μεταβυζαντινής ζωγραφικής. Είναι υποδεέστερος τόσο των ζωγράφων της Κρητικής σχολής του 17ου αιώνα, των ζωγράφων της Σχολής της Βορειοδυτικής Ελλάδος, όσο και των Επτανησίων του δευτέρου μισού του 18ου και των πρώτων δεκαετιών του 19ου αιώνα. Με τους τελευταίους άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει και καμιά σχέση τεχνοτροπίας, μια που αυτοί είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη δυτική τέχνη. Εντούτοις, αν και δεν είναι άριστος, είναι πολύ καλύτερος από τους περισσότερους Ηπειρώτες αγιογράφους του 18ου και του πρώτου μισού του 19ου αιώνα. Κατόρθωσε, χωρίς να προδώσει τη βυζαντινή παράδοση, να δημιουργήσει ένα προσωπικό ύφος που είναι ευδιάκριτο και τον διαφοροποιεί από το μεγάλο πλήθος των αγιογράφων. Το έργου του μας επιτρέπει να συλλάβουμε το επίπεδο της ηπειρωτικής αγιογραφίας στην εποχή του. Είναι γνωστό ότι η θρησκευτική ηπειρωτική ζωγραφική αυτή την εποχή στερείται αριστουργημάτων, το φαινόμενο, όμως, είναι γενικότερο, διότι ο 19ος αιώνας είναι εποχή παρακμής για τη μεταβυζαντινή καλλιτεχνική παράδοση. [...]

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD