Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Νιφάδες στάχτης
Νιφάδες στάχτης
Κωδικός προϊόντος:
B306009
(Βαθμολογήστε το)
 
€10.50
€9.45
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Εντύποις
Συγγραφέας: Στρογγύλης Σάκης
Μήνας έκδοσης: Αύγουστος
Έτος έκδοσης: 2020
ISBN13: 978-960-659-001-6
ISBN: 960-659-001-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 76
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 23χ16

 
Περιγραφή
Σχεδόν ποτέ δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για ποιήματα... Είναι τόσο ακατάλληλη για τον πιθανό αναγνώστη, όσο είναι συχνά και για τον ίδιο το δημιουργό. Ο κάθε ήχος, οι άνθρωποι γύρω και δίπλα μας, η κόπωση αυτής της μέρας, το πρόγραμμα της επόμενης, ο δισταγμός... μεταθέτουν πάντα τη στιγμή για «αργότερα»... ενώ το χαρτί στέκεται κατάλευκο και περιμένει βουβό, αμετακίνητο και σχεδόν απωθητικό μες στην ουδετερότητά του. Σαν τη σελίδα της ζωής μας στο παρόν... Η Ποίηση όμως δεν περιμένει απαραίτητα την καταγραφή της για να εκδηλωθεί. Διοχετεύεται γενναιόδωρα μέσα σε κάθε μας στιγμή και πραγματώνεται ποικιλόμορφα στο χώρο και στο χρόνο φωτίζοντας συνολικά τη ζωή από διάφορες "κρυφές" γωνίες.

Ας μην αποδίδεται λοιπόν, μόνο στον καταγραφέα ο τιμητικός τίτλος του ποιητή. Ποιητής είναι καθένας άνθρωπος που μπορεί και συλλαμβάνει ιδέες, μηνύματα, σχήματα και εικόνες, παραμερίζοντας τολμηρά αυτό που φαίνεται και εισδύοντας βαθύτερα στο πραγματικό "είναι". Έτσι, γίνεται κοινωνός στη συνθήκη της Ποίησης, εμπνέεται και εμπνέει ώσπου τελικά σωματοποιεί την ίδια την Ποίηση μέσα από τη στάση του απέναντι στα πράγματα και τη δράση του μέσα στον κόσμο. Πάντως κάθε στάδιο αυτής της διαδρομής, από τη σύλληψη μέχρι και την απόδοση, προϋποθέτει μια διαρκή υπέρβαση και μια τελική σύγκρουση με την καθημερινή πραγματικότητα. Είτε για να εισδύσει κανείς στο βάθος των πραγμάτων, είτε για να συνδέσει τα φαινόμενα και να ταξινομήσει τα δομικά χαρακτηριστικά της αλήθειας που έχει διαπιστώσει, ώστε να τη σχηματοποιήσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Η υπέρβαση τελικά είναι σχεδόν προγεννητικά κωδικοποιημένη στο άμορφο σώμα της Ποίησης και αναπόφευκτα διακριτή μέσα στο κατοπινό της σχήμα...

Παριστάνοντας λοιπόν κι εγώ τον ποιητή, έπειτα από "τολμηρές συγκρούσεις" με την πραγματικότητα που με περιβάλλει, αγνόησα κάθε εξωτερικό ερέθισμα και προσπάθησα να αφουγκραστώ την εσωτερική φωνή του ανθρώπου. Αυτή που δε σταματά να εκφωνεί αυτόματα όσα συμβαίνουν, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, να συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν και με τα ίδια υλικά να χτίζει όνειρα και να σκηνοθετεί το μέλλον μιμούμενη την κυκλική κινητικότητα του σύμπαντος κόσμου που ορίζει παρόμοια την κίνηση της ανθρώπινης σκέψης και οδηγεί σε μια εξίσου σφαιρική και διαρκώς μεταβαλλόμενη αντίληψη για τη ζωή. [...]

(από τον πρόλογο του ποιητή)

 
Σχετικές κατηγορίες

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD