Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Μενέξενος. Λύσις. Ερασταί
Μενέξενος. Λύσις. Ερασταί
Κωδικός προϊόντος:
B305966
(Βαθμολογήστε το)
 
€15.76
€14.18
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Πλάτων
Μήνας έκδοσης: Ιούλιος
Έτος έκδοσης: 2020
ISBN13: 978-618-5514-03-7
ISBN: 618-5514-03-6
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αρχαία ελληνικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 184
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 23χ16

 
Περιγραφή
Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται τρία από τα μικρά σε έκτασι έργα του Πλάτωνος, τα εξής: "Μενέξενος" (ή Επιτάφιος-Ηθικός). Πρόκειται για σχέδιο επιταφίου λόγου, ο οποίος αποδίδεται στην Ασπασία την Μιλησία και τον απαγγέλλει ο Σωκράτης στον Μενέξενο. Ρητορικός λόγος και όχι φιλοσοφικός διάλογος. Μία υπέρβασις του Πλάτωνος με στόχο τους ρήτορες, που αντιπαθεί.

"Λύσις" (ή περί φιλίας μαιευτικός). Αναζητείται ο κατάλληλος ορισμός και η φύσις της φιλίας. Οι ορισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλο με ταυτόχρονη αμφισβήτησι και απόρριψι του αμέσως προηγούμενου. Συμπέρασμα: τα όσα νομίζουν οι πολλοί ως συστατικά της φιλίας δεν είναι παρά βαθμίδες μιας κλίμακος, που οδηγεί στο απολύτως φίλον.

"Ερασταί" (ή περί φιλοσοφίας-ηθικός). Ο κυρίως τίτλος είναι... παραπειστικός. Αντίθετα ο υπότιτλος προσγειώνει στην πραγματικότητα. Περί φιλοσοφίας λοιπόν ο λόγος.
Και ένας διάλογος που επιχειρεί να δώση απάντησι στο ερώτημα "τι εστίν η φιλοσοφία", δεν μπορεί ασφαλώς να έχη καμμία σχέσι με έρωτες και τα τοιαύτα. Ο ισχυρισμός ότι φιλοσοφία είναι πολυμάθεια απορρίπτεται, διότι το να γνωρίση κανείς τα πάντα είναι ανέφικτο λόγω της πληθώρας των γνώσεων. Αντίθετα αυτή περιορίζεται στα όρια και την έκτασι που μπορεί να καλύψη και αυτό είναι το "γνώθι σαυτόν", μία γνώσις που καθιστά επαρκή τον άνθρωπο σε όλες τις δραστηριότητές του.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD