Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Φιλοσοφία και Θρησκεία :: Φιλοσοφία :: Αρχαία φιλοσοφία :: Αρχαία ελληνική φιλοσοφία :: Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, αστρονομία, κοσμολογία της ατομικής θεωρίας
Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, αστρονομία, κοσμολογία της ατομικής θεωρίας
Μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, αστρονομία, κοσμολογία της ατομικής θεωρίας
Τόμος: 2
Κωδικός προϊόντος:
B48160
(Βαθμολογήστε το)
 
€25.20
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ζήτρος
Συγγραφέας: Δημόκριτος
Μεταφραστής: Γκιργκένης Σταύρος
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN13: 978-960-8437-19-7
ISBN: 960-8437-19-9
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αρχαία ελληνικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 667
Εξώφυλλο: Σκληρό Εξώφυλλο
Τόμος: 2
Διαστάσεις: 19χ13
Σημειώσεις: Πρόλογος: Θεόπη Παρισάκη

 
Περιγραφή
Ο 2ος τόμος του Δημόκριτου ασχολείται με τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά των Ατομικών στην Επιστήμη της εποχής και περιλαμβάνει όλα τα αποσπάσματα και τις μαρτυρίες σχετικά με τους τομείς των μαθηματικών, της γεωμετρίας, της στερεομετρίας, της οπτικής, της αστρονομίας, της γεωγραφίας, της σεισμολογίας και της μετεωρολογίας.
Περιλαμβάνονται επίσης και αποσπάσματα από ημερολόγια που κατάρτισαν οι Ατομικοί με βάση τις παρατηρήσεις τους για τα ηλιακά, πλανητικά και αστρονομικά φαινόμενα. Τέλος, μέσα στον τόμο αναπτύσσονται οι πρωτοποριακές απόψεις των Ατομικών για τη φύση του χρόνου, του χώρου και της κίνησης.
Αποδεικνύεται, έτσι, με βάση τις ίδιες τις αρχαίες μαρτυρίες ότι οι Ατομικοί έχουν οδηγηθεί από τα ίδια τα θεμέλια της θεωρίας τους στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος, ο χώρος αλλά και η κίνηση πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως αποτελούμενα από άτμητα ελάχιστα μεγέθη.
Κατά έναν εκπληκτικό τρόπο οι πλέον σύγχρονες αντιλήψεις της φυσικής και της κοσμολογίας έρχονται να συμφωνήσουν μαζί τους!

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2020
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD