Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Θέατρο :: Ιστορία του Θεάτρου :: Ελλάδα :: Ξένοι συγγραφείς στο ελληνικό θέατρο (1945-1967)
Ξένοι συγγραφείς στο ελληνικό θέατρο (1945-1967)
Ξένοι συγγραφείς στο ελληνικό θέατρο (1945-1967)
Από τη μεριά της δραματουργίας
Κωδικός προϊόντος:
B282659
(Βαθμολογήστε το)
 
€42.00
€37.80
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ηρόδοτος
Σειρά: Theatrologica
Μήνας έκδοσης: Φεβρουάριος
Έτος έκδοσης: 2018
ISBN13: 978-960-485-195-9
ISBN: 960-485-195-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 364
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ15

 
Περιγραφή
Η παρούσα έκδοση αποτελεί το δεύτερο μέρος της γενικότερης επισκόπησης του ξένου ρεπερτορίου στην ελληνική σκηνή κατά το πρώτο μεταπολεμικό διάστημα (1945-1967), αλλά και - από ερευνητική άποψη και καταπώς φιλοδοξεί η ίδια - μια αυτόνομη ανάλυση του εν λόγω αντικειμένου. Το πρώτο μέρος της έκδοσης επέμεινε στην οπτική της πρόσληψης του ξένου ρεπερτορίου την ίδια περίοδο, έχοντας ως άξονα τη λειτουργία και την προσφορά των θιάσων: αντιμετώπισε επομένως τον κάθε θεατρικό οργανισμό, θίασο ή την όποια θεατρική σύμπραξη της εποχής ως την αναγκαία βάση ανάλυσης του θεατρικού γίγνεσθαι για να προχωρήσει στις υποθέσεις και στα συμπεράσματά της. Παρά την επιστημονική αξία αυτής της πρώτης οπτικής (και την αδιαμφισβήτητη πραγματιστική σημασία της), είναι γεγονός ότι δεν υπήρξε ο επίσημος τρόπος με τον οποίο το ελληνικό θέατρο παραδοσιακά αντιμετώπισε το ξένο έργο ή υποδέχτηκε τους συγγραφείς του. Αντίθετα, η πρόσληψη ενός εκάστοτε έργου διαμορφώθηκε και αντιμετωπίστηκε από τους μεταφραστές, τους καλλιτέχνες και τους κριτικούς σχεδόν πάντα με βάση την καταγωγή του συγγραφέα του, αλλά και ως μέρος μιας ευρύτερης δραματουργίας και ενός γενικότερου ορίζοντα προσδοκιών, οι οποίοι συγκροτήθηκαν ιστορικά γύρω από την έννοια της εθνικής δραματουργίας. Όπως πράγματι γίνεται φανερό από τη μελέτη των πηγών της εποχής, το ξένο δραματολόγιο διακρίνεται από τον τύπο και τους κριτικούς σε αγγλικό, αμερικανικό, γαλλικό θέατρο, κ.ο.κ.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD