Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Θέατρο :: Ερμηνεία και Κριτική :: Κριτικές θεάτρου: Αρχαίο δράμα (1975-1989)
Κριτικές θεάτρου: Αρχαίο δράμα (1975-1989)
Κριτικές θεάτρου: Αρχαίο δράμα (1975-1989)
Κωδικός προϊόντος:
B243066
(Βαθμολογήστε το)
 
€25.32
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Επιμελητής: Διαμαντάκου Καίτη
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN13: 978-960-7316-56-1
ISBN: 960-7316-56-8
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 563
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14

 
Περιγραφή
Στον τόμο συγκεντρώνονται εκατόν-επτά κριτικά κείμενα του Τάσου Λιγνάδη (1926-1989) σχετικά με ελληνόφωνες παραστάσεις αρχαίου δράματος, που δόθηκαν στην Ελλάδα κατά το διάστημα 1975-1989. Οι κριτικές, που δημοσιεύτηκαν κατά χρονολογική σειρά στην εφημερίδα Εσπερινή (1975), στο περιοδικό Επίκαιρα των εκδόσεων Πάπυρος (1976-1979), στην εφημερίδα Μεσημβρινή (1980-1982) και, πολύ πιο αθρόα, στην εφημερίδα Καθημερινή (1983-1989), προσφέρουν ένα πανόραμα των θεατρικών προσεγγίσεων του αρχαίου δράματος κατά τη συγκεκριμένη δεκαπενταετία, το οποίο συνθέτουν μια πληθώρα διαφορετικών θεατρικών οργανισμών, θεατρικών χώρων και θεατρικών συντελεστών και το οποίο φωτίζεται μέσα από το στιβαρό προσωπικό αισθητικό και αξιακό φίλτρο του επιστήμονα, λογίου, δασκάλου, κριτικού Τάσου Λιγνάδη.

Στην εκτενή εισαγωγή του τόμου συνοψίζονται σε ισάριθμα διαδοχικά υποκεφάλαια: οι επιστημονικοί καταρχήν λόγοι που υπαγόρευσαν τη δημοσίευση του τόμου -η δομή, τα περιεχόμενα και τα κριτήρια της τελικής διαμόρφωσης του τόμου -η επιστημονική, συγγραφική, εκπαιδευτική και θεατρική εργο-βιογραφία του Τάσου Λιγνάδη -η γλωσσική ιδιόλεκτος του κριτικού και οι βασικές επεμβάσεις που έγιναν στα πρωτότυπα δημοσιεύματά του -το ευρύτερο μεταπολιτευτικό θεατρικό τοπίο (θεσμοί, φορείς, χώροι, πρόσωπα) στο οποίο ασκήθηκε και με το οποίο αλληλεπέδρασε ο κριτικός λόγος -οι δομικές, θεωρητικές και μεθοδολογικές, αρχές του κριτικού λόγου του Τάσου Λιγνάδη -ορισμένες βασικές θέσεις του σχετικά με πρόσωπα, θεσμούς και τάσεις που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη θεατρική ιστορία του αρχαίου δράματος στην Ελλάδα κατά την ίδια περίοδο. Μέσα από τις αναλυτικές και εμπεριστατωμένες, υπεύθυνες και "ειλικρινείς" κριτικές του Τάσου Λιγνάδη, που τροφοδότησε δυναμικά στην εποχή του και εξακολουθεί να τροφοδοτεί τον διάλογο σχετικά με το διαρκώς φλέγον και σύνθετο, αισθητικά και ιδεολογικά, ζήτημα της "αναβίωσης" και της "χρήσης" του αρχαίου δράματος από τους Έλληνες κληρονόμους του, ανασυστήνονται δύο σημαντικές δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα, που κυοφόρησαν και διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό, πολιτισμικό, γλωσσικό και θεατρικό σήμερα.


Το βιβλίο έχει ευρετήρια
- ονομάτων
- θεατρικών έργων - παραστάσεων
- θεατρικών οργανισμών

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD