Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Λογοτεχνία :: Αρχαία ελληνική και Βυζαντινή γραμματεία :: Άλλα Είδη :: Κατά Φιλίππου Α΄. Ολυνθιακοί Α΄, Β΄, Γ΄.
Κατά Φιλίππου Α΄. Ολυνθιακοί Α΄, Β΄, Γ΄.
Κατά Φιλίππου Α΄. Ολυνθιακοί Α΄, Β΄, Γ΄.
Τόμος: 1
Κωδικός προϊόντος:
B28446
(Βαθμολογήστε το)
 
€18.90
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ζήτρος
Συγγραφέας: Δημοσθένης
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN13: 978-960-7760-84-5
ISBN: 960-7760-84-0
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αρχαία ελληνικά
Γλώσσα: Αρχαία ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 353
Εξώφυλλο: Άγνωστο
Τόμος: 1
Διαστάσεις: 19χ13
Σημειώσεις: Εισαγωγή, σχόλια: Α. Ι. Γιαγκόπουλος - Μ. Αραποπούλου.

 
Περιγραφή
Στον τόμο αυτόν, τον 35ο στη σειρά "Αρχαίοι Συγγραφείς" των εκδόσεων "Ζήτρος", παρουσιάζονται τέσσερις λόγοι του μεγαλύτερου Έλληνα ρήτορα της αρχαιότητας, του Δημοσθένη. Ο πρώτος Φιλιππικός θίγει το Βορειοελλαδικό πρόβλημα, το Μακεδονικό ζήτημα. Ένα πρόβλημα που θα απασχολεί τον Δημοσθένη σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία από το 352 π.Χ. και πέρα. Ο λόγος αυτός είναι ένα πολιτικό μανιφέστο, αλλά και ένα λογοτεχνικό έργο υψηλής τέχνης, όπου αναδεικνύεται ο ρήτορας προγραμματικά με όλο του το πάθος, τη διεισδυτικότητα και τη δύναμη της σκέψης του.

Οι τρεις Ολυνθιακοί συνεχίζουν την πολιτική του Δημοσθένη στο Βορειοελλαδικό πρόβλημα, και συγκεκριμένα αναφέρονται στον κίνδυνο που διατρέχει η Όλυνθος εκ μέρους του Φιλίππου. Στον Α΄ Ολυνθιακό ο Δημοσθένης αναλαμβάνει να υποστηρίξει το αίτημα των Ολυνθίων για βοήθεια και μέμφεται τους Αθηναίους για την αδιαφορία και αδράνεια τους. Στον Β΄ Ολυνθιακό επαναλαμβάνει τη βασική ιδέα του Α΄ Ολυνθιακού: ο πόλεμος στην Όλυνθο είναι μια ανέλπιστη ευκαιρία (καιρός) για τους Αθηναίους που πρέπει να την αδράξουν. Παρουσιάζει τα αδύνατα σημεία του Φιλίππου και όλα τα μειονεκτήματα της Μακεδονικής οργάνωσης, προτείνει άμεση αποστολή της βοήθειας, την υπόσχεση της οποίας πέτυχε να αποσπάσει στον Α΄ Ολυνθιακό και τέλος μέμφεται και πάλι τους συμπολίτες του για την αδράνειά τους και τους καλεί να αλλάξουν συμπεριφορά. Ο Γ΄ Ολυνθιακός, αντίθετα προς τους δύο πρώτους κυριαρχείται από πνεύμα απαισιοδοξίας για τη δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης, πράγμα που ερμηνεύεται από το μικρό μέγεθος της βοήθειας που είχε αποσταλεί στην Όλυνθο. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους και πιο χαρακτηριστικούς δημόσιους λόγους του Δημοσθένη. Προτείνει την αναθεώρηση των νόμων για τα "θεωρικά", καλεί σε δράση, άμεση υλοποίηση λόγων και ψηφισμάτων, στυλιτεύει τον εφησυχασμό και την ανεύθυνη στάση των συμπολιτών του, και κάνει σύγκριση της Αθήνας του 4ου αιώνα με την Αθήνα του 5ου.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD