Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Ιστορία της φιλοσοφίας
Ιστορία της φιλοσοφίας
Από το τέλος του μεσαίωνα στον 21ο αιώνα
Τόμος: 2
Κωδικός προϊόντος:
B38615
(Βαθμολογήστε το)
 
€47.25
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Τριαντάρη Σωτηρία
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN13: 978-960-8353-73-2
ISBN: 960-8353-73-4
ISBN (set): 960-8353-71-8
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 758
Εξώφυλλο: Σκληρό Εξώφυλλο
Τόμος: 2
Τόμοι: 2
Διαστάσεις: 25χ18

 
Περιγραφή
Στο δεύτερο τόμο, με αφετηρία το τέλος της βυζαντινής φιλοσοφίας και με κύρια χαρακτηριστικά - τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση - τη στροφή και το ενδιαφέρον στην κλασική αρχαιότητα (Αναγέννηση), εξετάζεται η μακρά περίδος της νεοελληνικής φιλοσοφίας με τους σημαντικούς εκπροσώπους της, που είχαν έντονη εθνική συνείδηση, η οποία αναζωπυρώθηκε μέσα από τα ονόματα "έλλην" και "Ελλάς", κατά την περίοδο του νεοελληνικού Διαφωτισμού. Έμφαση δίνεται στη φιλοσοφία ως βασική προϋπόθεση στην παιδεία και στην εκπαίδευση από το 16ο έως και τα μέσα του 19ου αιώνα και επιπλέον επιχειρείται μια όσο το δυνατό καλή προσέγγιση της παρουσίασης της φιλοσοφίας σήμερα. Το εγχείρημα αυτό συμπληρώνει στο τέλος του τόμου το ξεχωριστό κεφάλαιο για τη φιλοσοφία στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια σήμερα. Στην περίοδο που ακμάζει η φιλοσοφία της Αναγέννησης και αρχίζει η περίοδος του Διαφωτισμού τοποθετείται και η απαρχή της νεότερης ή νεοτερικής δυτικής φιλοσοφίας. Την περίοδο αυτή αναβίωσε ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, καθώς και το ενδιαφέρον για τα ανθρωπιστικά γράμματα, με άμεση συνέπεια την πτώση του σχολαστικισμού. Στο πλαίσιο αυτό περιγράφεται η ανάπτυξη του φιλοσοφικού στοχασμού και αναφέρονται οι βασικότεροι εκπρόσωποι της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού από το 16ο έως το 19ο αιώνα. [...]

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD