Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Ιστορία της φιλοσοφίας
Ιστορία της φιλοσοφίας
Από την αρχαιότητα στον μεσαίωνα
Τόμος: 1
Κωδικός προϊόντος:
B38632
(Βαθμολογήστε το)
 
€47.25
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Τριαντάρη Σωτηρία
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN13: 978-960-8353-72-5
ISBN: 960-8353-72-6
ISBN (set): 960-8353-71-8
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 660
Εξώφυλλο: Σκληρό Εξώφυλλο
Τόμος: 1
Τόμοι: 2
Διαστάσεις: 25χ18

 
Περιγραφή
Στον πρώτο τόμο της δίτομης ιστορίας της φιλοσοφίας, που καλύπτει δυόμισι χιλιάδες αιώνες, παρατίθεται αρχικά μια σύντομη εισαγωγή για την προέλευση, τον ορισμό και τη σχέση της φιλοσοφίας με τις άλλες επιστήμες, καθώς και τη διαίρεσή της σε περιόδους. Ακολουθεί μια συνοπτική αναφορά στην ινδική και κινέζικη φιλοσοφία, όπου εντοπίζονται διαφορές και ομοιότητες με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Εξετάζονται τα φιλοσοφικά συστήματα, οι σχολές και οι εκπρόσωποι που πλαισιώνουν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία (προσωκρατική - σωκρατική φιλοσοφία - πρώτη σοφιστική). Γίνεται εκτενής και ξεχωριστός λόγος για τη ζωή, το έργο και το φιλοσοφικό στοχασμό των δύο μεγάλων φιλοσόφων, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Σημαντική θεωρείται η επίδραση των δύο φιλοσόφων στους εκπροσώπους της ελληνιστικής εποχής, κατά τη διάρκεια της οποίας άκμασαν τα τρία μεγάλα φιλοσοφικά συστήματα ο επικουρισμός, ο στωικισμός και ο σκεπτικισμός. Μεγάλη άνθηση γνώρισε και ο εκλεκτικισμός, ο οποίος άμβλυνε τη φιλονικία των εκπροσώπων των σχολών της μεταριστοτελικής εποχής, ενισχύοντας την τάση για συγχώνευση των σχολών. Την αμοιβαία προσέγγιση των σχολών, που άρχισε στα ελληνιστικά χρόνια, συνέχισε και ενδυνάμωσε η ρωμαϊκή φιλοσοφία, ενώ την εκλεκτική συναρμολόγηση και συμφωνία των πλατωνικών, αριστοτελικών και στωικών απόψεων εκμεταλλεύτηκε μεθοδικά ο νεοπλατωνισμός, που αποτέλεσε την παραπέρα διαμόρφωση του νεοπυθαγορισμού και του μέσου πλατωνισμού. Την αυτοκρατορική εποχή άκμασε και η δεύτερη σοφιστική με βασικό γνώρισμά της τη σύζευξη της ρητορικής με τη φιλοσοφία, ενώ τη σύζευξη της φιλοσοφίας με τη θεολογία επεδίωξαν οι Πατέρες, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν ενάντια στους εθνικούς. Μέσα από τη σύζευξη αυτή διασώθηκε και αναβίωσε η αρχαία ελληνική φιλοσοφία από τους βυζαντινούς φιλοσόφους, που με τις απόψεις τους άσκησαν σημαντική επίδραση στους φιλοσόφους της Δύσης, οι οποίοι μέσα από την επεξεργασία των φιλοσοφικών θέσεων του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη προετοίμασαν τις απαρχές της νεότερης φιλοσοφίας. Με το τέλος του πρώτου τόμου αναφαίνεται η μακραίωνη πορεία του φιλοσοφικού στοχασμού και των φιλοσοφικών συστημάτων, όπου κάθε μεταγενέστερο φιλοσοφικό σύστημα φέρει μέσα του στοιχεία από προγενέστερα φιλοσοφικά συστήματα. Στο πλαίσιο αυτό η βυζαντινή και η δυτική φιλοσοφία αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε αντίστοιχα η νεοελληνική φιλοσοφία και η νεότερη ευρωπαϊκή φιλοσοφία.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD