Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Πολιτισμός :: Η συμβολή του ελληνικού πνεύματος στην εξάπλωση της ευρωπαϊκής ιδέας
Η συμβολή του ελληνικού πνεύματος στην εξάπλωση της ευρωπαϊκής ιδέας
Η συμβολή του ελληνικού πνεύματος στην εξάπλωση της ευρωπαϊκής ιδέας
Κωδικός προϊόντος:
B26504
(Βαθμολογήστε το)
 
€15.75
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Τριαντάρη Σωτηρία
Μεταφραστής: Τρύπη - Τέντα Ζωή
Μήνας έκδοσης: Αύγουστος
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN13: 978-960-8353-76-3
ISBN: 960-8353-76-9
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Ελληνικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 123
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14

 
Περιγραφή
Σήμερα, έχοντας διαβεί το κατώφλι του 21ου αιώνα, ζώντας σαν μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας στο πνεύμα της Ενωμένης Ευρώπης, της Ευρώπης των Πολιτών, βιώνοντας τα όσα συνθέτουν τη Δημοκρατία, είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τη δική μας μοίρα απέναντι στη δυσμενή θέση κατοίκων κάποιων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα στα αυτονόητα, στη καθημερινή σίτιση, στην αναζήτηση της δικαιοσύνης στην ατομική ελευθερία, στην ισότητα απέναντι στο Νόμο. Η γνώση της πραγματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο μας κάνει να νιώθουμε απέραντη εκτίμηση, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη για όσους αιώνες πριν έβαλαν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίχτηκε η σύγχρονη Ευρωπαϊκή αντίληψη για τη δημοκρατία.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, παρατηρούσα το Σοροπτιμιστικό σήμα που παριστάνει μία Γυναίκα, τη Σοροπτιμίστρια, που έχει τα χέρια της ανοικτά, σημάδι ότι και η καρδιά και το μυαλό της είναι ανοιχτά, έχει γύρω από το κεφάλι της αχτίδες φωτός πράγμα που δείχνει τη Διεθνή ακτινοβολία της, στο ένα χέρι κρατά κλαδί Ελιάς, το σήμα της Ειρήνης και στο άλλο χέρι κλαδί βελανιδιάς που συμβολίζει της εποικοδομητική δράση της.

Ο συμβολισμός της εικόνας αυτής μου έφερε στο νου το συμβολισμό της ολυμπιακής ιδέας, της ιδέας της ενότητας, της ευρύτητας της σκέψης που γεννά η σωστή παιδεία και έχει σαν επακόλουθο το σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματα του, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Έτσι συνέλαβα την ιδέα της συγγραφής αυτού του βιβλίου με θέμα την συμβολή του Ελληνικού Πνεύματος στην εξάπλωση της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Σωτηρία Τριαντάρη-Μαρά, Λέκτορα στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ανέλαβε οικειοθελώς τη συγγραφή του βιβλίου και τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κύριο Νίκο Τσιαρτσιώνη που βοήθησε στην υλοποίηση της έκδοσης του παρόντος βιβλίου με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

(από τον πρόλογο της Νέλλης Ζήκα-Τσελεμέγκου Πρέδρου της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος)

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD