Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Ιστορία και Πολιτική :: Ιστορία :: Ελλήνων :: Η συμβολή των λογίων της Τραπεζούντας στην εκπαίδευση των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών
Η συμβολή των λογίων της Τραπεζούντας στην εκπαίδευση των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών
Η συμβολή των λογίων της Τραπεζούντας στην εκπαίδευση των Παραδουνάβιων Ηγεμονιών
Στοιχεία πολιτικής, ηθικής και λογικής φιλοσοφίας στα έργα του Γεωργίου Τραπεζούντιου Χρυσόγονου
Κωδικός προϊόντος:
B43990
(Βαθμολογήστε το)
 
€26.25
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Τριαντάρη Σωτηρία
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN13: 978-960-8353-00-8
ISBN: 960-8353-00-9
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 200
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

 
Περιγραφή
Σκοπός της ανά χείρας μελέτης είναι η παρουσίαση του βίου και του έργου ενός από τους σημαντικούς φιλοσόφους της Τραπεζούντας, του Γεωργίου Τραπεζούντιου Χρυσόγονου, ο οποίος έζησε το 18o αιώνα. Πολλοί λόγιοι, καταγόμενοι από την Τραπεζούντα είχαν επιδείξει έντονη δραστηριότητα και με το συγγραφικό έργο τους συνέβαλαν αποφασιστικά στη βελτίωση της εκπαίδευσης των Παραδουνάβιων ηγεμονιών. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο Γεώργιος Τραπεζούντιος Χρυσόγονος, του οποίου η προσωπικότητα και το έργο αμφισβητήθηκε από μελετητές και κυρίως βιογράφους, που τον συνέχεαν με τον Γεώργιο Τραπεζούντιο Υπομενά. Η μελέτη αυτή διασαφηνίζει τα όσα αφορούν την προσωπικότητα και το έργο του καθηγητή και μετέπειτα διευθυντή της Σχολής του Βουκουρεστίου Γεώργιου Τραπεζούντιου Χρυσόγονου, αντλώντας στοιχεία από παλαιούς και νέους ερευνητές και κυρίως από τα έργα του, τα οποία μέχρι σήμερα παρέμεναν ανέκδοτα στη βιβλιοθήκη της Ρουμανικής Ακαδημίας στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για έργα τα οποία έρχονται στο φως με την παρούσα μελέτη και περιέχουν στοιχεία της πολιτικής, ηθικής και λογικής φιλοσοφίας του Τραπεζούντιου.

Το παρόν έργο αποτελεί μια πρόκληση για τους ερευνητές, που θα θελήσουν να μελετήσουν τη δράση και το συγγραφικό έργο των φιλοσόφων που έδρασαν στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες και μεταλαμπάδευσαν τη Βυζαντινή κληρονομιά σε μια δύσκολη αλλά και συνάμα ανανεωτική περίοδο για το ελληνικό έθνος. Πολλά από τα έργα των Τραπεζουντίων συγγραφέων διαφυλλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Ρουμανικής Ακαδημίας στο Βουκουρέστι και θα ήταν ευχής έργο να γίνουν γνωστά και άλλα ανέκδοτα ακόμη έργα, γεγονός που θα βοηθήσει να εμβαθύνουμε περισσότερο στο ιδεολογικό κλίμα της εποχής αλλά και στη φιλοσοφική σκέψη των πεπαιδευμένων αυτών λογίων.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD