Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Εκπαίδευση και Γλώσσα :: Εκπαίδευση :: Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας: Η γλώσσα του σχολείου
Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας: Η γλώσσα του σχολείου
Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας: Η γλώσσα του σχολείου
Θ' Πανελλήνιο Συνέδριο: Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Δελμούζο
Κωδικός προϊόντος:
B211082
(Βαθμολογήστε το)
 
€16.46
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ιανός
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εισηγητής: Αϊδίνης ΑθανάσιοςΓεωργουσόπουλος Κώστας 1937-Γλύκατζη - Ahrweiler Ελένη 1926-Γραμματικάκης ΓιώργοςΓρόλλιος Γιώργος Δ.Δημαράς Αλέξης 1932-2012Κανάλη ΕυαγγελίαΚαραβιδόπουλος Ιωάννης Δ.Καφά - Κουρή ΑνδρούλαΚέκια ΑιμιλίαΚουμαράς ΠαναγιώτηςΚουνουγέρη - Μανωλεδάκη ΕυτυχίαΚούρφαλη ΧριστίναΚωστούλη ΤριανταφυλλιάΜητελούδης ΠανταζήςΜοσχόπουλος ΑναστάσιοςΜπακογιάννης Μιχάλης Γ.Μπαλάσκας ΚώσταςΜπιτσιάνης ΑντώνηςΝαχόπουλος ΝίκοςΝτίνας Κωνσταντίνος Δ.Οικονομίδου ΜαρίαΠαπαδοπούλου ΣμαράγδαΠαπαθανασίου Γιάννης Ε.Σαββόπουλος ΠάνοςΣτοΐδης ΠέτροςΤερζής Νίκος Π.Τζιώκα - Ευαγγέλου ΠηνελόπηΤουλούμης ΚοσμάςΤσολάκης Χρίστος Λ. 1935-2012Χαρίτος Χαράλαμπος Γ.Χατζάκης ΜιχάληςΧρυσοστόμου Άγγελος
Μήνας έκδοσης: Μάρτης
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN13: 978-960-6882-50-0
ISBN: 960-6882-50-0
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 536
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17
Σημειώσεις: Συγγραφική υπευθυνότητα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Παιδαγωγικό Τμήμα.

 
Περιγραφή
Η παιδεία είναι ένα από τα πιο σπουδαία μέσα για την ατομική και τη συνολική προκοπή. Σκοπός της να υπηρετήσει και να κάμει καλύτερη τη ζωή του ανθρώπου.

Γίνεται καλύτερη η ζωή του ανθρώπου, όσο περισσότερο δουλεύεται η Ψυχή του και όσο βαθύτερα ποτίζεται με την αγάπη και την καλοσύνη. Καλύτερη στο βάθος θα ειπεί πιο καλλιεργημένη, πιο ηθική και πιο ελεύθερη.

Η ψυχική όμως καλλιέργεια και η ελευθερία δεν έρχονται έτοιμα απ' έξω, παρά είναι καρπός που ωριμάζει μέσα μας ολοένα και περισσότερο με αδιάκοπη ατομική προσπάθεια. Με προσπάθεια και δοκιμασία λυτρώνεται με τον καιρό το άτομο από το βάρος της ύλης και υψώνεται σκαλί το σκαλί προς τον ελεύθερο άνθρωπο.

Στο ιδανικό αυτό μπορεί να πλησιάσει άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο ανάλογα με τη δύναμή του. Και θα το πλησιάζει πάντα με τη δική του ιδιότυπη μορφή, τη μορφή που πηγάζει και ορίζεται από τα διαλεχτά και γόνιμα στοιχεία που κλείνει μέσα του. Όσο περισσότερο δουλεύει ο καθένας τα στοιχεία του αυτά, τόσο πιο πολύ υψώνεται στο ιδανικό εγώ του.

Ο άνθρωπος όμως δε ζει μόνος του, με τον εαυτό του και για τον εαυτό του, παρά ζει πάντα και παντού ομαδική ζωή. Η μεγαλύτερη πραγματική και αξεδιάλυτη ομάδα σήμερα είναι η εθνική. Τα μέλη της έχουν πολλά στοιχεία τα ίδια μεταξύ τους, κι αυτά τους ορίζουν μία ξεχωριστή Ψυχολογία και ιδιοσυγκρασία, την εθνική τους Φυσιογνωμία. Με τα στοιχεία αυτά είναι ζυμωμένη όλη η ύπαρξη του ατόμου έτσι, που μονάχα μέσα στην εθνική του ομάδα μπορεί ν' αναπτύξει εντατικά, να ζήση ολόκληρο τον εαυτό του. Εδώ του ανοίγεται ο αληθινός δρόμος για το ιδανικό του εγώ.

[...]

Τέτοια προσπάθεια κάνει καλύτερη γενικά την ανθρώπινη ζωή και τον πολιτισμό της, υψώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα προς τον καθολικό ανθρωπισμό. Γιατί η ανθρωπότητα δεν είναι τίποτ' άλλο παρά το σύνολο από τις διάφορες εθνικές ομάδες, και μονάχα στους εθνικούς πολιτισμούς μπορεί να πάρουν σάρκα οι πιο υψηλές ανθρωπιστικές αξίες. Έτσι σήμερα για τον καθολικό ανθρωπισμό ένας μονάχα δρόμος ανοίγεται: ελεύθερο το κάθε έθνος να καλλιεργεί τη δική του Φυσιογνωμία για τον ιδανικό της τύπο, και μέσα στο έθνος ελεύθερο το κάθε μέλος του να φροντίζει όσο γίνεται πιο εvτατικά τη δική του μορφή.

[...]

Αλέξανδρος Δελμούζος

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2020
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD