Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Τέχνες και Πολιτισμός :: Θέατρο :: Ιστορία του Θεάτρου :: Η διαλεκτική του χώρου και ο εγκλεισμός στο θέατρο
Η διαλεκτική του χώρου και ο εγκλεισμός στο θέατρο
Η διαλεκτική του χώρου και ο εγκλεισμός στο θέατρο
Μια διαδρομή από το θέατρο της αρχαιότητας μέχρι το νεότερο και σύγχρονο δράμα
Κωδικός προϊόντος:
B289131
(Βαθμολογήστε το)
 
€12.60
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Δρόμων
Μήνας έκδοσης: Οκτώβρης
Έτος έκδοσης: 2018
ISBN13: 978-960-694-367-6
ISBN: 960-694-367-4
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 204
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14

 
Περιγραφή
Ο χώρος στο θέατρο αποτελεί ένα ιδιαίτερο μέγεθος το οποίο παραπέμπει είτε σε θεματική είτε σε μορφική διάταξη συστατικών. Οι ήρωες κινούνται πάντα μέσα σε έναν χώρο, όπως είναι φυσικό. Συνδιαλέγονται με τον χώρο αυτόν και συχνά οι σχέσεις που αναπτύσσονται εντός του χώρου είναι συγκρουσιακές. Χαρακτηριστική είναι η ιδέα του εγκλεισμού στο θέατρο. Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται συχνά μια διέξοδος από το μη φιλικό περιβάλλον των δρώντων.

Με όρους της Σημειολογίας επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τη διατύπωση του ζητήματος της διαλεκτικής του χώρου. Πιο συγκεκριμένα θα μας απασχολήσει το ζήτημα του εγκλεισμού μέσα από μια διαδρομή από το αρχαίο δράμα μέχρι τις μέρες μας. Ακολουθώντας την εν λόγω διαδρομή, οδηγούμεθα σε παραδείγματα αντιπροσωπευτικά του συστήματος του χώρου όπου πραγματοποιείται μία δράση. Από τον αρχαίο κόσμο μέχρι τις νεότερες και σύγχρονες εκφάνσεις του εγκλεισμού αναδεικνύεται γλαφυρά η ανάγκη του ανθρώπου να επιβιώσει σε περιβάλλον ελευθερίας.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD