Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Φιλοσοφία και Θρησκεία :: Φιλοσοφία :: Αρχαία φιλοσοφία :: Αρχαία ελληνική φιλοσοφία :: Πλάτωνας :: Εκφάνσεις της δημοσιότητας στην φιλοσοφία του Πλάτωνα
Εκφάνσεις της δημοσιότητας στην φιλοσοφία του Πλάτωνα
Εκφάνσεις της δημοσιότητας στην φιλοσοφία του Πλάτωνα
Κωδικός προϊόντος:
B305835
(Βαθμολογήστε το)
 
€14.70
€13.23
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Συγγραφέας: Σωζοπούλου Μαρία
Μήνας έκδοσης: Ιούλιος
Έτος έκδοσης: 2020
ISBN13: 978-960-02-3640-8
ISBN: 960-02-3640-2
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 290
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14

 
Περιγραφή
Ο όρος "δημοσιότητα" μπορεί να μην απαντά στην αρχαία ελληνική γραμματεία (εντοπίζονται μόνο ομόρριζες και συνώνυμες με αυτόν λέξεις), όμως το περιεχόμενό του έχει ελληνική προέλευση. Σύμφωνα με τον J. Habermas δύναται να γίνει λόγος για ένα ελληνικό μοντέλο δημοσιότητας, το οποίο συναρτάται με τον δημόσιο βίο των αρχαίων Ελλήνων στον χώρο της αγοράς.

Στην παρούσα εργασία γίνεται εξέταση των εκφάνσεων της δημοσιότητας στην φιλοσοφία του Πλάτωνα, με στόχο να αποδειχθεί αν το πνεύμα της δημοσιότητας είναι έκδηλο τόσο στην πολιτική φιλοσοφία όσο και την οντολογία και την γνωσιοθεωρία. Στο πρώτο μέρος, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πολιτική φιλοσοφία, όπου εξετάζεται η θεωρία του Πλάτωνα για το πολίτευμα, τον δημόσιο άνδρα και την δημόσια σφαίρα. Το δεύτερο μέρος αφορά την πλατωνική οντολογία και την γνωσιοθεωρία και η προσοχή εστιάζεται στην σημασία της δημοσιότητας ως ανακοινωσιμότητας. Εδώ, επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν η φιλοσοφική γνώση, ακόμη και τα "τιμιώτερα" των φιλοσοφικών πλατωνικών συλλήψεων, δύνανται να λάβουν προτασιακή μορφή και να κοινοποιηθούν.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD