Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Εισαγωγή στον Σοφοκλή
Εισαγωγή στον Σοφοκλή
An introduction to Sophocles
Κωδικός προϊόντος:
B67848
(Βαθμολογήστε το)
 
€12.60
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Ζήτρος
Συγγραφέας: Webster T. B. L.
Μεταφραστής: Μπάρμπας Ιωάννης Α.
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN13: 978-960-7760-78-4
ISBN: 960-7760-78-6
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τίτλος Πρωτοτύπου: An introduction to Sophocles
Τόπος Έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Αριθμός Σελίδων: 260
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 20χ14

 
Περιγραφή
Ο T.B.L. Webster υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους συγχρόνους μελετητές της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Εδίδαξε στο University College London Ελληνική κλασσική φιλολογία και συνέγραψε σημαντικότατες εργασίες για όλες τις περιόδους αυτής (βλ. πίνακα στις πρώτες σελίδες του βιβλίου).
Στις εργασίες του αυτές ο αείμνηστος Άγγλος Ελληνιστής αναζητεί τη σχέση λόγου και τέχνης, με την ευρύτερη εννοιολογική σημασία της, ενώ συγχρόνως τοποθετεί τα δημιουργήματα των αρχαίων που μελετά στα όρια της εποχής που γεννήθηκαν αυτά.
Το βιβλίο «Εισαγωγή στον Σοφοκλή» ("An Introduction to Sophocles") τυπώθηκε στην αρχική μορφή του το 1936, αλλά ξαναγράφηκε ουσιαστικά στην παρούσα, οριστική μορφή του και δημοσιεύθηκε το 1968.
Η προσεκτική ανάγνωσή του θα βοηθήσει και τον ειδικό, τον φιλόλογο, τον φοιτητή και τον φίλο της αρχαίας γραμματείας να γνωρίσουν τον Σοφοκλή ως οικογενειάρχη και ως δημόσιο άνδρα, αλλά κυρίως ως τραγικό ποιητή. Θα τον χειραγωγήσει να προσεγγίσει την ειδοποιό διαφορά της σοφόκλειας τραγωδίας σε σχέση προς την τραγωδία του Αισχύλου και του Ευριπίδη.
Ο συγγραφέας δεν περιορίζεται μόνον στις σωζόμενες τραγωδίες του Σοφοκλή, αλλά προχωρεί και στη σπουδή των αποσπασμάτων των τραγωδιών που έχουν απολεσθεί. Για τον T.B.L. Webster ο τραγικός λόγος είναι πρόκληση για σπουδή, ακόμη και με τα σπαράγματά του. Το βιβλίο αυτό με τις πλούσιες σημειώσεις του είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι πολύ χρηστικό για όλους, διδάσκοντες και διδασκομένους.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2021
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD