Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.
Home :: Βιβλία :: Φιλοσοφία και Θρησκεία :: Φιλοσοφία :: Σύγχρονη φιλοσοφία :: E. Husserl: Η φαινομενολογία και το πέρας της μεταφυσικής
E. Husserl: Η φαινομενολογία και το πέρας της μεταφυσικής
E. Husserl: Η φαινομενολογία και το πέρας της μεταφυσικής
La phenomenologie et la cloture de la metaphysique
Κωδικός προϊόντος:
B247195
(Βαθμολογήστε το)
 
€9.86
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Principia
Συγγραφέας: Derrida Jacques 1930-2004
Μήνας έκδοσης: Μάρτης
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN13: 978-618-80363-9-0
ISBN: 618-80363-9-9
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Γαλλικά
Γλώσσα: Ελληνικά
Τίτλος Πρωτοτύπου: La phenomenologie et la cloture de la metaphysique
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 64
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 22χ16

 
Περιγραφή
Στο κείμενο του Jacques Derrida, διαπιστώνεται μια θετικότερη αντιμετώπιση ολόκληρου του έργου του Husserl. Εδώ, συνοψίζονται οι μέχρι τότε αποτιμήσεις του Derrida της χουσερλιανής φαινομενολογίας, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Husserl οι οποίες ανάγονται στην υπερβατολογική υποκειμενικότητα. Το κείμενο διαρθρώνεται γύρω από την προϊστορία της φαινομενολογίας, την εποχή και τη στατική συγκρότηση και τη γενετική φαινομενολογία. Ο Derrida ξετυλίγει τη διαδρομή της χουσερλιανής φαινομενολογίας στο πλαίσιο των θεωριών που αντιμετώπισε ο Husserl, από τον θετικισμό του τέλους του 19ου αιώνα που αρχίζει να χάνει το κύρος του έως τον γενετικό ψυχολογισμό, τον ιστορισμό του Dilthey και τον ανθρωπολογισμό, τις οποίες σταδιακά απορρίπτει καταλήγοντας στον σκεπτικισμό. Μελετώντας τη συνάφεια φαινομενολογίας και παραδοσιακής μεταφυσικής, ο Derrida τονίζει το αίτημα του Husserl για μία γνωσιοθεωρητική θεμελίωση της μεταφυσικής, με το πέρασμα από τη δογματική μεταφυσική στην εμμενή φιλοσοφία.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD