Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των περιορισμών που ισχύουν λόγω COVID-19, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποστολή των παραγγελιών σας.

Top Συγγραφείς :: Μεθοδολογία


Παπαδόπουλος Σίμος
Ο Σίμος Παπαδόπουλος είναι παιδαγωγός - εμψυχωτής θεάτρου και εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και στην παιδαγωγική του θεάτρου.
Παπαδόπουλος Σίμος

Stanislavsky Konstantin
Stanislavsky Konstantin

Artaud Antonin 1896-1948
Ο Antoine Marie Joseph Artaud, περισσότερο γνωστός ως Antonin Artaud (4 Σεπτεμβρίου, 1896 - 4 Μαρτίου 1948) ήταν Γάλλος θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, ηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης.
Artaud Antonin 1896-1948

Boal Augusto 1931-2009
O Αουγκούστο Μποάλ, Βραζιλιάνος σκηνοθέτης, θεωρητικός του θεάτρου και πολιτιστικός ακτιβιστής, ένας από τους πιο σημαντικούς θεατρανθρώπους που ανέδειξε ο 20ός αιώνας. Πήρε το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο και στη συνέχεια έκανε θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στο θέατρο Αρένα του Σάο Πάολο, όπου ανέβασε πολλές παραστάσεις, πειραματίστηκε με τη μέθοδο του Στανισλάφσκι την οποία είχε γνωρίσει στη Νέα Υόρκη. Ο Μποάλ ανέδειξε το θέατρο ως μέσο με το οποίο κάθε ανθρώπινο ον μπορεί να εκφραστεί, να συνειδητοποιήσει τον κοινωνικό του ρόλο και να αλλάξει τις συνθήκες που το περιορίζουν. Μέσα από τις αναζητήσεις και τους πειραματισμούς του προέκυψε το Θέατρο του Καταπιεσμένου, μια θεατρική φόρμα που χρησιμοποιήθηκε και ως εργαλείο συνειδητοποίησης και ριζοσπαστικοποίησης των απανταχού καταπιεσμένων. Οι ριζοσπαστικές απόψεις του Μποάλ είχαν ως αποτέλεσμα να διωχθεί το 1971 από το διδακτορικό...
Boal Augusto 1931-2009

Bogart Anne
Η Αν Μπόγκαρτ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια της θεατρικής ομάδας SITI Company, την οποία ίδρυσε σε συνεργασία με τον Ταντάσι Σουζούκι το 1992. Η Μπόγκαρτ είναι επίσης Καθηγήτρια στο Columbia University της Νέας Υόρκης, όπου διευθύνει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θεατρικής σκηνοθεσίας. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες σκηνοθετικές της δουλειές, συγκαταλέγονται τα έργα "Under Construction", "Freshwater", "Radio Macbeth", "Hotel Cassiopeia", "Death and the Ploughman", "La Dispute", "Score, bobrauschenbergamerica", "Room", "War of the Worlds", "Cabin Pressure", "The Radio Play", "Alice's Adventures", "Culture of Desire", 'Bob", "Going Going Gone", "Small Lives/Big Dreams", "The Madium", "Hay Fever and Private Lives" του Νόελ Κάουαρντ, "Δεσποινίς Τζούλια" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, και "Ορέστης" του Τσαρλς Μι. Άλλες πρόσφατες παραγωγές: "Nicholas and Alexandra" (Los Angeles Opera), "Marina A Captive Spirit" (American Opera Projects", "Lilith and Seven Deadly Sins" (New York City...
Bogart Anne

Diderot Denis 1713-1784
Denis Diderot (1713-1784). Γιος ενός σιδερά από την πόλη Langres, διδάχθηκε από Ιησουίτες κληρικούς και σπούδασε στη Σορβόνη, από όπου απεφοίτησε το 1732 ως νομικός. Ο Ντιντερό έχασε όμως το ενδιαφέρον του για το νομικό επάγγελμα και προτίμησε να ασχοληθεί με γλώσσες, λογοτεχνία, φιλοσοφία και μαθηματικά. Αναδείχθηκε σε επιφανή φιλόλογο, φιλόσοφο και συγγραφέα, ήταν εμπνευστής και ηγέτης της προσπάθειας για συγγραφή της "Εγκυκλοπαίδειας" από το 1746 μέχρι το 1780. Σε όλα τα έργα του διέδιδε το πνεύμα του διαφωτισμού, άθεος και υλιστής ο ίδιος, ενάντια στη δεισιδαιμονία και τη θρησκοληψία. Μαζί με τον Βολταίρο και τον Ρουσώ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς του 18ου αιώνα. Τα μυθιστορήματά του διαβάζονται ακόμα και τον 21ο αιώνα. Έγραψε ακόμα θεατρικά έργα και κριτικές εργασίες. Η τσαρίνα Αικατερίνη της Ρωσσίας τον κάλεσε να υποβάλει προτάσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρωσσίας και γι' αυτό ο Ντιντερό έμεινε στα χρόνια 1773-74 στην Πετρούπολη. Στα...
Diderot Denis 1713-1784

Greig Noel
O Νόελ Γκρεγκ εργάζεται τα τελευταία τριάντα χρόνια ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Έχει διδάξει θεατρική γραφή, υποκριτική και ιστορία θεάτρου και σήμερα ασχολείται με το θέατρο για νέους, εργάζεται με ομάδες νέων σε ολόκληρο τον κόσμο και ενθαρρύνει την παραγωγή καινούργιων θεατρικών κειμένων.
Greig Noel

Johnstone Keith
Ο Κιθ Τζόνστοουν, αναγνωρισμένος παγκοσμίως ως αυθεντία στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού, γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1933 στο Ντέβον της Μεγάλης Βρετανίας. Μεγάλωσε νιώθοντας απέχθεια για το σχολείο, επειδή πίστευε ότι του περιόριζε τη φαντασία και ότι τον έκανε αμήχανο και ντροπαλό. Στα μέσα της δεκαετίας του `50, προσπαθώντας να βγάλει πιο αυθόρμητους ηθοποιούς, αποφάσισε να αντιστρέψει όσα του δίδαξαν οι δάσκαλοί του. Παρότρυνε τους ηθοποιούς του να κάνουν γκριμάτσες μεταξύ τους και να προσβάλλουν τους συναδέλφους τους. Τους έλεγε να "μη συγκεντρώνονται", να "μη σκέφτονται", να "είναι προφανείς" και να μην "κάνουν τους έξυπνους". Οι ανορθόδοξες τεχνικές του απογείωσαν τη φαντασία και τον αυθορμητισμό των ηθοποιών του. Ο Κιθ Τζόνστοουν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το θέατρο το 1956, όταν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Royal Court Theatre Τζορτζ Ντιβάιν και Τόνι Ρίτσαρντσον του παρήγγειλαν να γράψει ένα θεατρικό έργο. Λίγα χρόνια αργότερα εργάστηκε και ο ίδιος στο Royal Court ως...
Johnstone Keith

Πελασγός Στέλιος
Ο Στέλιος Πελασγός (Δρ) ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης στην Ελλάδα. Σπούδασε και δημιούργησε στα τέσσερα μονοπάτια των παραδοσιακών παραμυθάδων και των σύγχρονων αφηγητών: τη λογοτεχνία / φιλολογία, την παιδαγωγική, το θέατρο και την ψυχολογία. Γνώρισε τους σύγχρονους παραμυθάδες στη Γαλλία. Εγκατέλειψε την Αθήνα αναζητώντας τη σιωπή και το σκοτάδι που κλωσούν τα παραμύθια. Στις μικρές ανθρώπινες κοινότητες και στη Φύση ξαναβρήκε τις ρίζες του. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες ή παιδιά και διδάσκοντας την πανάρχαια τέχνη της προφορικής αφήγησης.
Πελασγός Στέλιος
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD