Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του site μας www.perizitito.com.cy θα διακοπεί μετά τις 30/06/2022 καθώς θα μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις και θα μετατραπεί σε Β2Β site.

Μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι την οριστική διακοπή του δεν θα είναι δυνατή η υποβολή παραγγελιών μέσω του www.perizitito.com.cy.

Για τις παραγγελίες σας μπορείτε πλέον να επισκέπτεστε το νέο μας πλήρως ενημερωμένο brandsite TOTELiO www.totelio.com με όλα τα νέα ελληνικά, κυπριακά και ξενόγλωσσα βιβλία ή να καλείτε στο γνωστό τηλέφωνο της εταιρείας μας 22 349937.

Για την παραγγελία θα απαιτείται η εγγραφή σας και δημιουργία νέου λογαριασμού στο www.totelio.com, ενώ τα παλιά στοιχεία λογαριασμού σας στο www.perizitito.com.cy θα απενεργοποιηθούν με τη διακοπή του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο perizititocyprus@gmail.com.

Σας ευχαριστούμε.

PERIZITITO (CYPRUS) LTD.

Home :: Βιβλία :: Βραβευμένα βιβλία και συγγραφείς :: Συγγραφείς βραβευμένοι με Tanizaki

Tanizaki


2008: Kirino Natsuo
Η γιαπωνέζα Νατσούο Κιρίνο, γεννημένη το 1951, έχει καθιερωθεί στη χώρα της χάρη στα αστυνομικά της μυθιστορήματα τα οποία ξεπερνούν τα συνήθη όρια του είδους. Μεταξύ άλλων έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση για αστυνομικό βιβλίο στην Ιαπωνία για το "Out" καθώς και με το Βραβείο Naoki για το βιβλίο της "Soft Cheeks".
Kirino Natsuo

2007: Spring Howart
Spring Howart

2006: Ogawa Yoko
Η Γυόκο Ογκάουα γεννήθηκε το 1962 στην επαρχία της Οκαγιάμα. Αποφοίτησε το 1984 από το Πανεπιστήμιο Ουασέντα του Τόκυο, όπου σπούδασε λογοτεχνία και τέχνες. Ενώ δούλευε σ' ένα ιατρικό Πανεπιστήμιο στην Οκαγιάμα, άρχισε να γράφει νουβέλες. Το 1988 κέρδισε το βραβείο Καϊέν για νέους συγγραφείς με τη νουβέλα της "Όταν σπάζει η πεταλούδα". Η φήμη της μεγάλωσε όταν οι επόμενες δουλειές της - "Ο τέλειος θάλαμος αρρώστων", "Η πισίνα των καταδύσεων", "Το τσάι που δεν κρυώνει" και το "Ημερολόγιο εγκυμοσύνης" - ήταν υποψήφιες η μία μετά την άλλη για το βραβείο Ακουταγκάουα. Το κέρδισε τελικά το 1991, σε ηλικία 29 ετών, για το "Ημερολόγιο εγκυμοσύνης". Τα αφηγήματα της Ογκάουα χαρακτηρίζουν το βαθύ της ενδιαφέρον για τον κόσμο του πνεύματος -ιδιαίτερα το σημείο συνάντησης των ζωντανών με τους νεκρούς- τα φανταστικά θέματα, ένας αλλόκοτος ερωτισμός και ανομολόγητα συναισθήματα. Ζει με τον άντρα της και την κόρη της στο Κουράσικι, ιστορική πόλη της επαρχίας Οκαγιάμα. Άλλα της έργα: "...
Ogawa Yoko

2000: Murakami Ryu
Ο Ρυού Μουρακάμι είναι αναγνωρισμένος στην Ιαπωνία ως ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιαπωνικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1952 στο Ναγκασάκι. Κατά τη διάρκεια των γυμνασιακών του χρόνων έχει μία πρώτη εμπειρία φοιτητικής εξέγερσης. Αρχίζει σπουδές ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μουσασίνο. αλλά γρήγορα τις εγκαταλείπει και αρχίζει να γράφει. Το πρώτο του βιβλίο, "Σχεδόν απεριόριστα διάφανο γαλάζιο", έκανε τεράστια αίσθηση στην Ιαπωνία του 1976 με τη βία και τον ωμό ερωτισμό του. Γι` αυτή του τη νουβέλα κερδίζει το βραβείο καλύτερου νέου συγγραφέα του λογοτεχνικού περιοδικού Γκούνζαϊ και το βραβείο Ακουταγκάουα, διάκριση που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη χώρα του. Το βιβλίο έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε πολλές ξένες γλώσσες. Τα άλλα του έργα είναι: "Coin locker babies" (1980), που θεωρείται από την ιαπωνική κριτική ως το πιο ολοκληρωμένο και δυνατό έργο του συγγραφέα, "Ο πόλεμος που άρχισε πέρα από τη θάλασσα", "Ο φασισμός της...
Murakami Ryu

1993: Ikezawa Natsuki
Ο Νατσούκι Ικεζάουα, συγγραφέας, ποιητής, μεταφραστής και κριτικός κινηματογράφου, γεννήθηκε το 1945 στο Χοκάιντο. Ένας απ` τους σπουδαιότερους σύγχρονους ιάπωνες συγγραφείς, μετά τις σπουδές του έζησε στην Ελλάδα για τρία χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του `70, δουλεύοντας ως ξεναγός. Έχει μεταφράσει σπουδαίους νεοέλληνες ποιητές και έχει υποτιτλήσει στα ιαπωνικά ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις για το συγγραφικό του έργο, μεταξύ των οποίων το βραβείο Mainichi για το μυθιστόρημά του "Το βάρος των λουλουδιών".
Ikezawa Natsuki

1985: Murakami Haruki 1949-
Ο Χαρούκι Μουρακάμι, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ιάπωνες συγγραφείς, γεννήθηκε στο Κιότο το 1949. Γνωρίστηκαν με τη γυναίκα του τη Γιόκο στο πανεπιστήμιο κι άνοιξαν στο Τόκιο ένα τζαζ κλαμπ με το όνομα "Peter Cat". Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Hear the Wind Sing", εκδόθηκε το 1979 στα ιαπωνικά και το 1987 στα αγγλικά. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Pinball, 1973" (1983, αγγλικά: 1985),"A Wild Sheep Chase" (1982, αγγλικά: 1989), "Hard-boiled Wonderland and The End of the World" (1985, αγγλικά: 1991), και αρκετά διηγήματα, που περιλήφθηκαν στις συλλογές "The Elephant Vanishes" (1985, αγγλικά: 1991), και "Blind Willow, Sleeping Woman" (2005, αγγλικά: 2006). Η εμπορική επιτυχία ήρθε με το επόμενο μυθιστόρημά του, "Norwegian Wood" (από τον τίτλο του τραγουδιού των Beatles, 1987 στα ιαπωνικά, 2000 στα αγγλικά), το οποίο τον έκανε διάσημο στη χώρα του, πούλησε περισσότερα από 10 εκ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μεταφέρθηκε στην οθόνη. Το 1987 εγκατέλειψε την Ιαπωνία,...
Murakami Haruki 1949-
1967: Abe Kobo
O Kόμπο Aμπέ γεννήθηκε στο Tόκυο το 1924 και μεγάλωσε στο Mούκντεν της Mαντζουρίας, όπου ο πατέρας του, γιατρός, εργαζόταν στην Iατρική Σχολή. Aσχολήθηκε νωρίς με τα μαθηματικά και τη συλλογή εντόμων, καθώς και με τα έργα των Πόου, Nτοστογιέφσκι, Nίτσε, Pίλκε, Xάιντεγκερ, Γιάσπερς και Kάφκα. Έλαβε δίπλωμα ιατρικής από το Aυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Tόκυο το 1948, αλλά δεν δούλεψε ποτέ ως γιατρός. Για ένα διάστημα υπήρξε μέλος του Iαπωνικού Kομμουνιστικού Kόμματος και συνεργάστηκε με το μαρξιστικό λογοτεχνικό περιοδικό Kindai bungaku (Σύγχρονη λογοτεχνία). Tο 1947 δημοσίευσε ιδίοις εξόδοις το βιβλίο "Aνώνυμη ποιητική συλλογή" και το 1948 το πρώτο του μυθιστόρημα "O οδοδείκτης στο τέλος του δρόμου". Tο 1951 τιμήθηκε με το σημαντικότερο ιαπωνικό βραβείο λογοτεχνίας, το βραβείο Aκουταγκάουα, για το βιβλίο του "O τοίχος - Tο έγκλημα του κ. Σ. Kάρμα". Λίγο αργότερα βραβεύεται με το Bραβείο Λογοτεχνίας του Mεταπολέμου για το διήγημά του "Tο κόκκινο κουκούλι". Aκολουθούν πολλά...
Abe Kobo

1967: Oe Kenzaburo
Ο Κενζαμπούρο Όε γεννήθηκε το 1935 σε ένα χωριό του Σικόκου, του νησιού που βρίσκεται νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής Ιαπωνίας. Αφού σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, κέρδισε το πρώτο λογοτεχνικό του βραβείο - το περίφημο "Βραβείο Ακουταγκάουα"- για ένα διήγημα του, "Το κελεπούρι", σε ηλικία είκοσι τριών ετών. Παρά τη φήμη που του έφερε το βραβείο, ένα μυθιστόρημα που εκδόθηκε την επόμενη χρονιά (Η εποχή μας) δέχτηκε χείριστες κριτικές για το μηδενισμό που εξέφραζε σε μια υποτιθέμενη νέα λαμπρή περίοδο της ιαπωνικής Ιστορίας. Το 1994 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Oe Kenzaburo

1966: Endo Shusaku 1923-1996
Ο Σιουσάκου 'Εντο (1923-1996) γεννήθηκε στο Τόκιο και σπούδασε γαλλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Κέιο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Λυόν με υποτροφία από τη γαλλική κυβέρνηση και έζησε πολύ καιρό στη Γαλλία εξαιτίας της φυματίωσης από την οποία έπασχε για μία περίπου δεκαετία. Από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Ιάπωνες συγγραφείς, βραβεύθηκε με τα βραβεία Ακουταγκάουα, Μαϊνίτσι, Σίνκο, Τανιζάκι και Νόνα. Το 1981 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνών της Ιαπωνίας. Θεωρήθηκε ο Γκράχαμ Γκριν της Ιαπωνίας, ένας πολυγραφότατος συγγραφέας που δεν πρόβαλε το εξωτικό στοιχείο της χώρας του αλλά ασχολήθηκε με θέματα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, όπως οι εμπειρίες από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και η ακατανοησία ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Τα βιβλία του Σιουσάκου 'Εντο έχουν εκδοθεί σε 28 χώρες. Το μυθιστόρημά του "Σιωπή" έχει μεταφραστεί στα ελληνικά και έγινε σενάριο για ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε. Το τελευταίο βιβλίο που εξέδωσε είχε τίτλο "Βαθύ ποτάμι" (1993).
Endo Shusaku 1923-1996
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD