Τα cookie μας βοηθούν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς. 
    
 
Home / Newsletter / Είσοδος / Δημιουργία λογαριασμού / Wish list / Επικοινωνήστε μαζί μας / Βοήθεια / Greek English
Σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του site μας www.perizitito.com.cy θα διακοπεί μετά τις 30/06/2022 καθώς θα μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις και θα μετατραπεί σε Β2Β site.

Μετά την ημερομηνία αυτή και μέχρι την οριστική διακοπή του δεν θα είναι δυνατή η υποβολή παραγγελιών μέσω του www.perizitito.com.cy.

Για τις παραγγελίες σας μπορείτε πλέον να επισκέπτεστε το νέο μας πλήρως ενημερωμένο brandsite TOTELiO www.totelio.com με όλα τα νέα ελληνικά, κυπριακά και ξενόγλωσσα βιβλία ή να καλείτε στο γνωστό τηλέφωνο της εταιρείας μας 22 349937.

Για την παραγγελία θα απαιτείται η εγγραφή σας και δημιουργία νέου λογαριασμού στο www.totelio.com, ενώ τα παλιά στοιχεία λογαριασμού σας στο www.perizitito.com.cy θα απενεργοποιηθούν με τη διακοπή του.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο perizititocyprus@gmail.com.

Σας ευχαριστούμε.

PERIZITITO (CYPRUS) LTD.

Αντιγόνη
Αντιγόνη
Περί την απεργασίαν των όψεων
Κωδικός προϊόντος:
B109009
(Βαθμολογήστε το)
 
€12.00
€10.80
  • Παράδοση σε 2-5 ημέρες
 
Λεπτομέρειες
Εκδότης: Άγρα
Συγγραφέας: Λεβίδης Αλέκος Β.
Έτος έκδοσης: 1995
ISBN13: 978-960-325-130-9
ISBN: 960-325-130-5
Γλώσσα: Ελληνικά
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 0
Εξώφυλλο: Μαλακό Εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ15

 
Περιγραφή
Την άνοιξη του 1991 ο Λευτέρης Βογιατζής μου ζήτησε να συνεργαστώ στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, που σκόπευε να ανεβάσει. [...] Η πρόσκληση βέβαια του Βογιατζή περιέκλειε και μια πρόκληση: έπρεπε να περάσω τη μοναχική μου αυτοελεγχόμενη τέχνη μέσα από τη σήτα μιας συλλογικότερης έκφρασης, που είναι το θέατρο, και μάλιστα δίχως αβαρίες. [...] ...αυτό που ακολουθεί είναι η έκδοση ενός "ημερολογίου" της επεξεργασίας των διαφόρων εκδοχών του σκηνικού και της συνεργασίας με τον σκηνοθέτη. Τα "περί την απεργασίαν των όψεων" που λέει ο Αριστοτέλης. [...] Προσπάθησα λοιπόν να μην κάνω ένα σκηνικό για το έργο, αλλά ένα χώρο με γενικές αναφορές (αρχαιότης-συνέχεια, λαμπρότης-φθορά, εσωτερικό-υπαίθριο, χθόνιο-επίγειο κλπ.), αλλά πάντως αυθύπαρκτο. [...] Στο τεύχος αυτό των σημειώσεων έχουν παρεμβληθεί φωτογραφίες από ζωγραφικές ή τρισδιάστατες μακέτες που αποτέλεσαν τα κατά καιρούς κρυσταλλώματα των σκέψεων και σημειώσεων. [...] Θεώρησα σκόπιμη αυτή την έκδοση γιατί πιστεύω ότι τα "σημάδια" της πορείας που οδηγούν σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα, συχνά είναι εξίσου ενδιαφέροντα με τις τελικές επιλογές που υπαγορεύονται από ποικίλες αναγκαιότητες. Βέβαια κάθε έργο τέχνης περιέχει μια τέτοια διαδικασία, η οποία σωστό είναι τις περισσότερες φορές να μένει στο σκοτάδι. Το πνεύμα της εποχής, που έχει αναγάγει την οποιαδήποτε ιδέα ή ιδεούλα σε αυτόνομο έργο τέχνης, ίσως δικαιολογεί αυτό το διάβημα. [...].

(από το προλογικό σημείωμα του Αλέκου Λεβίδη)

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης το άρθρο που δημοσίευσε για την παράσταση ο θεατρολόγος Georges Banu στο γαλλικό περιοδικό Art Press (Ιανουάριος 1993) καθώς και τη μετάφρασή του στα ελληνικά (περ. Αντί, Ιανουάριος 1993), αποσπάσματα από τον Τύπο σχετικά με την παράσταση και το σκηνικό και φωτογραφίες της παράστασης, που δόθηκε στο τέλη της άνοιξης 1992 στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων.

 
Βαθμολογήστε αυτό το προϊόν
(Βαθμολογήστε το)

 
Κριτικές Πελατών
Δεν υπάρχουν κριτικές για το συγκεκριμένο προϊόν.

 
Δώστε την κριτική σας
Για να γράψετε κριτική για το συγκεκριμένο προϊόν, επιλέξτε 'Είσοδος' και δώστε το όνομα χρήστη και το password σας. Οι κριτικές μπορούν να υποβληθούν μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες.

 
 

Εξυπηρέτηση Πελατών
Αποστολή & Πληρωμή
Εταιρία
Πληροφορίες
Πνευματική Ιδιοκτησία © 2015-2022
PERIZITITO (Cyprus) LTD All rights reserved.
Web design by PERIZITITO (Cyprus) LTD